Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 4
Kentsel Yoğunlaşma/Yığışma Ekseninde Bütünleşen Kentlere Doğru…
2016
Dergi:  
Mimarlık Bilimleri ve Uygulamaları Dergisi (MBUD)
Yazar:  
Özet:

Yerleşim kümelenmeleri kentsel ya da kırsal yoğunlaşma ya da yığışım alanlarıdır, bunlar bazen ölçek olarak metropoliten bölgeleri de kapsayabilmektedir. Bu yoğunlaşmalardan ya da yığışmalardan farklı olarak, coğrafik ya da idari sınırlar çok net olarak çizilebilse dahi, yerleşim kümelenmelerinin ‘değişken’ sınırları vardır. Üstelik de bunların gelişiminin tekdüze olduğundan da bahsetmek zordur. Doğal yapıyla iç içe geçmiş yerleşimsel bütünlüklerin özellikle kıyılardaki çeşitli çekim güçlerinden dolayı, buralarda daha da yoğunlaştığı/aglomere olduğu ve genişleyerek bir birleşme-bütünleşme (conurbation) durumu oluşturduğu gözlemlenmektedir. Giderek daha fazla yaklaştığımız bir ekümenopolise doğru yerelin küreselle olan kavgası süregitmekte ve yerleşmeler köyden aldığı genetik harçlarını unutarak daha da azmanlaşmakta ve çevresini yıkarak, bozarak ya da yok ederek daha da büyümektedir. Sonuç kent-bölgeyi de aşan bölge-kentleri olacak gibi görünmektedir. ______________________________________________________________________________ Towards Integrating Cities on Urban Concentration / Consolidation Axis… Abstract Settlement clusters/agglomerations are urban or rural concentration or consolidation areas, which may sometimes include metropolitan areas as a scale. Unlike these concentrations or agglomerations, settlement clusters have 'variable' boundaries, even if geographic or administrative boundaries can be drawn very clearly. Moreover, it is difficult to talk about the uniformity of their development. It is observed that the settlement integrations intertwined with the natural structure constitute a conurbation state because of various gravitational forces especially on the shore, where they are more intensified / agglomerated and expanding. An ecumenopolis that we are getting closer and closer to the politics continues to be a localized global conflict. Settlements or agglomerations are becoming even more obsolete by forgetting the genetic charges they receive from their peasants and are growing further by tearing, destroying or disrupting their environment. The result seems to be region-cities that transcend the city-region.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Mimarlık Bilimleri ve Uygulamaları Dergisi (MBUD)

Dergi Türü :   Uluslararası

Mimarlık Bilimleri ve Uygulamaları Dergisi (MBUD)