Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 3
Molla Bedreddin Sancar ve Sünnetle Tefsir Anlayışı (Bakara Sûresi Bağlamında)
2021
Dergi:  
İslam Medeniyeti Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Siirt’in Tillo ilçesinde dünyaya gelen Molla Bedreddin Sancar, Şark medrese usulüne göre ilim tahsil eden, yine aynı usule göre talebe yetiştiren, yetiştirmeyi sürdüren bir âlim ve müfessirdir. Siirt yöresinde Seyda Molla Bedri/Bedreddin olarak tanınan Sancar, üçü tefsir alanında olmak üzere birkaç eser kaleme almıştır. Sancar, değişik metotlarla Kur’ân’ı tefsir etmeye çalışmıştır. Bunlardan biri de Asr-ı saadetten itibaren en önemli tefsir metotlarından kabul edilen Hz. Peygamber’in söz, fiil ve takrirlerinden (onaylamalarından) oluşan sünnetidir. Çalışmada önce müfessirin hayatı ve eserleri hakkında kısa bilgilere yer verilecek, ardından Sancar’ın sünnetle tefsir anlayışına geçilecektir. Bu kapsamda müfessirin Ebde‘u’l-beyân adlı eserinde Bakara suresi çerçevesinde sünnetle yaptığı tefsirler üzerinde durulacak, söz konusu tefsir metoduna hangi amaçlarla müracaat ettiği tespit edilmeye çalışılacak ve konu örneklerle somutlaştırılacaktır. Çalışmanın kaynaklarını, başta müfessirin hal tercümesini veren eserler, kendisi ve eserleri hakkında yapılan akademik çalışmalar ile onun mezkûr tefsiri teşkil edecektir. Öte yandan müfessirin tefsir, hadis kaynakları ile Kur’ân ilimleri ve tefsir usulü alanında yazılan eserler de başvurulacak kaynaklar olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Molla Bedreddin Sancar and Sünnet (in the context of the Bakara Sûre)
2021
Yazar:  
Özet:

Molla Bedreddin Sancar, who was born in the Tillo district of Siirt, is a scientist and professor who has taught science according to the procedure of Song Medrese, who has grown demand according to the same procedure, who continues to educate. Sancar, known as Seyda Molla Bedri/Bedreddin in the Siirt area, has received several works in the field of interpretation. Sancar tried to interpret the Qur’an with different methods. This is one of the most important methods of interpretation that has been accepted since the Asr-Sad. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) is the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him). The study will first include brief information about the inspector's life and works, and then will be translated to the interpretation of Sancar's synthesis. In this context, the inspector’s work named Ebde’u’l-beyân will be focused on the interpretations he has made with Sunnah in the framework of the Bakara Sura, the method of interpretation in question will be tried to be identified with which purposes he has been interacted and the subject will be formulated with examples. The resources of the study will be the work that gives the inspector's state translation, the academic studies on himself and his works and his mezkûr interpretation. In the words of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and the words of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and the words of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and the words of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
İslam Medeniyeti Araştırmaları Dergisi

Alan :   İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 154
Atıf : 206
İslam Medeniyeti Araştırmaları Dergisi