Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 1
UZLAŞMANIN VERGİYE GÖNÜLLÜ UYUMA ETKİSİ:ANKARA’DAKİ SMM, YMM VE SM’LER ÜZERİNE BİR UYGULAMA
2019
Dergi:  
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk Vergi Sistemine ilk olarak 1963 yılında 205 sayılı yasa ile giren uzlaşma kurumunun bugünkü uygulandığı şekliyle mükellefler arasında eşitsizliğe neden olduğu, verginin kanunilik ilkesine aykırı olduğu, vergi denetimini, vergi inceleme sonuçlarını etkisiz hale getirdiği konularında eleştirilmektedir. Uzlaşma kurumuna yapılan bu eleştirileri vergiye gönüllü uyumu etkileyen faktörlerle birlikte değerlendirildiğinde mükellefin vergiye gönüllü uyumunu da olumsuz yönde etkileyeceği belirtilmektedir. Çalışmanın amacı, uzlaşma kurumuna yönelik bu eleştirilerin mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu olumsuz yönde etkileyip etkilemediğinin araştırılarak Vergi Usul Kanunu’nda düzenlenen bu kuruma dikkatleri çekmektir. Bu anlamda Ankara’da faaliyette bulunan 401 YMM, SMMM ve SM olan meslek mensuplarına yapılan anket uygulaması verileri faktör analizi ile incelenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

UZLAŞMANIN VERGİYE GÖNÜLLÜ UYUMA ETKİSİ:ANKARA’DAKİ SMM, YMM VE SM’LER ÜZERİNE BİR UYGULAMA
2019
Yazar:  
Özet:

The Turkish Tax System was first criticized in the issues that the agreement institution, which entered the tax system in 1963 with the law No. 205, as it is applied today, caused inequality among the contractors, that the tax was contrary to the lawful principle, that the tax control, the tax examination results were ineffective. When these criticisms made to the agreement institution are assessed along with factors affecting tax voluntary conformity, it is stated that the applicant’s tax voluntary conformity will also negatively affect. The objective of the study is to draw attention to this institution organized in the Tax Procedure Act by investigating whether these criticisms to the agreement institution have a negative impact on the tax voluntary conformity of the applicants. In this sense, the 401 YMM, SMMM and SM professionals in Ankara are in activity and the survey application data is studied by factor analysis.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 241
Atıf : 917
2023 Impact/Etki : 0.135
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi