Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Obstetrik hastada spinal ropivakainin geçici nörolojik komplikasyonu
2022
Dergi:  
AĞRI
Yazar:  
Özet:

Spinal anestezi sonrası geçici nörolojik semptomları bildirmeyi ve bölgesel anestezinin postpartum nörolojik sorunlarını gözden geçirmeyi amaçladık. 25 yaşında, sağlıklı primigravid bir kadına elektif sezaryen uygulandı. Ameliyat sırasında hipotansiyon ve bradikardi görülmedi. Sezaryenden sonraki 25. günde hasta, alt ekstremitede hissizlik ve halsizlik bildirdi. Nörolojik değerlendirmede, bilateral olarak gastrokinemius ve kuadriseps kas gücü sırasıyla 2/5 (+) ve 3/5 (+) idi. Ayak dorsifleksiyonu ve plantar fleksiyondaki kas gücü 2/2 (+) bilateral idi. Hasta ayak parmakları üzerinde yürüyemedi, topuklar üzerinde yürüdü ve alt ekstremiteler hipoestezikti. Patellar ve aşil tendonu refleksleri bilateral olarak negatiftir. Lumbosakral MRG’de patolojik bulgu saptanamamıştır. EMG’de karışık tipte bir polinöropati görüldü. Semptomlar kısmen ikinci ayın sonunda hafiflemiş ve üçüncü ayın sonunda tamamen gerilemiştir. Sonuç olarak, doğum sonu geri dönüşümsüz, kalıcı nörolojik defisitlerin önlenmesi için, MRG veya BT ile birlikte yapılan nörolojik muayene ile tanı konulmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Temporary neurological complications of spinal ropivacine in obstetric patients
2022
Dergi:  
AĞRI
Yazar:  
Özet:

We aimed at reporting temporary neurological symptoms after spinal anesthesia and reviewing postpartum neurological problems of regional anesthesia. At the age of 25, a healthy primigravid woman was applied elective cesarine. At the time of surgery, there was no hypotension and bradykardi. In the 25th day after Caesar, the patient sensitivity and impairment in the lower limbs. In the neurological assessment, bilateral gastrokinemius and quadriseps muscle strength were 2/5 (+) and 3/5 (+) respectively. The muscle strength in the foot dorsiflexion and plantar flexion was 2/2 (+) bilateral. The patient couldn’t walk on his legfingers, walked on his arms, and the lower limbs were hypoesthetic. The patellar and tendon reflections are bilateral negative. There is no pathological discovery in Lumbosacral MRG. A mixed type of polyneuropathy was observed in EMG. The symptoms partially relieved at the end of the second month, and completely retarded at the end of the third month. As a result, the diagnosis should be made with a neurological examination accompanied by MRG or BT, in order to prevent unreversible, permanent neurological deficiencies at the end of birth.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Dergi:  
AĞRI
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










AĞRI

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 171
Atıf : 5
AĞRI