Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 60
 İndirme 16
21. YÜZYILDA YÜKSELEN GÜÇ: ÇİN, İPEK YOLU PROJESİ VE ORTADOĞU’DAKİ ETKİSİ
2020
Dergi:  
Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bölgeselcilik üzerine yapılan çalışmalar, II. Dünya savaşından sonra ortaya çıkmıştır. Farklı amaçlar ve belirli bir düzeni sağlamak üzere ortaya çıkan bölgesel yapılanmalar, uluslararası siyaset arenasında önemli görevler ve fonksiyonlar icra etmektedir. Çin’in bölgeselcilik politikası ise 2000’li yıllardan sonra ekonomik, askeri ve siyasi nüfuzunu arttırmaya başlamasıyla birlikte yeni bir paradigmaya evrilmiştir. Bu yüzden Çin, Asya ülkelerine yönelik çevreleme politikasını Ortadoğu coğrafyasına doğru genişletmektedir. 2013 yılında ilan ettiği Yeni İpek Yolu projesi ile bu amacına ulaşmaya çalışmaktadır. Çinli liderler tarafından İpek yolu projesi için iki yorum yaygın olarak kullanılmıştır. Birincisi; Çin’in büyük kartalı daha yükseğe ve daha uzağa uçabilir. Diğeri ise Çin’in umudu; herkesin kendi bahçesini değil, herkes için bir bahçe inşa etmektir. Öte yandan, Çin, yeni İpek yolu projesi ile Neo-liberal ekonomi politik araçlarını kullanmaktadır. Bu çalışmada benimsenen yaklaşım temelde analitiktir. Diğer yandan bu çalışmada Çin’in Ortadoğu politikaları emperyalist mi yoksa kazan-kazan esasına mı dayanıyor konusu tartışılmıştır. Yeni İpek Yolu projesi ile Ortadoğu bölgesinde hedeflediği amaçlar üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

21 of 21. Increased Power in the Century: China, the Pipeline Road Project and the Impact on the Middle East
2020
Yazar:  
Özet:

Working in the area, II. It appeared after the World War. The regional structures arising to provide different purposes and a specific order perform important tasks and functions in the international political arena. China’s regional policy has evolved into a new paradigm with its economic, military and political influence increasing after the 2000s. Therefore, China is expanding its environmental policy towards its Asian countries toward the Middle East geography. The new project, which he announced in 2013, is aiming to this goal. Two comments on the Silk Road project have been widely used by Chinese leaders. First, the big bear of China can fly higher and further. The other is China’s hope: not to build a garden for everyone, but a garden for everyone. On the other hand, China is using the political tools of the Neo-liberal economy with the new Silk Road project. The approach adopted in this study is basically analytical. On the other hand, this study discussed whether China’s Middle East policies are based on the essence of imperialism or win-win. The new Silk Road project focuses on its objectives in the Middle East.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 138
Atıf : 208
Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi