Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
İlim Yolunda Bir Hayat: Rifa‘at ‘Ali Abou-El-Haj
2022
Dergi:  
Kadim
Yazar:  
Özet:

Erken modern dönem Osmanlı İmparatorluğu üzerine çalışan Rifa‘at ‘Ali Abou-El-Haj (1933-2022), doktorasını 1963 yılında Princeton Üniversitesi Şarkiyat Çalışmaları ve Tarih bölümlerinde tamamladı. Avrupa-Amerika hakimiyetindeki akademik ortam ve Ortadoğu çalışmaları alanında yeni bir meydan okuma teşkil eden akademisyen neslinin önemli bir temsilcisi olan Abou-El-Haj, elli yılı aşkın bir zaman, erken modern dönem Osmanlı İmparatorluğu üzerine çalışan tarihçileri eleştirel çalışmaları ve bilhassa 1703 İsyanı-Osmanlı Siyasasının Yapısı (1984 Türkçe çevirisi 2011) ve Modern Devletin Doğası: 16. yüzyıldan 18. yüzyıla Osmanlı İmparatorluğu (1991 Türkçe çevirisi 2018) başlıklı kitaplarıyla Osmanlı devlet ve toplumu hakkkında tekrar düşünmeye sevk etti.

Anahtar Kelimeler:

A Life On The Path Of Knowledge: Rifa‘at ‘ali Abou-el-haj
2022
Dergi:  
Kadim
Yazar:  
Özet:

Rifa‘at ‘Ali Abou-El-Haj (1933-2022), a scholar of the Early Modern Ottoman Empire, completed a Ph.D. in Princeton University’s Departments of Oriental Studies and History in 1963. A key member of a generation of scholars who challenged a Euro-American dominated academy and its study of the Middle East, Dr. Abou-El-Haj spent the majority of his teaching career at California State University, Long Beach. For over 50 year, Abou-El-Haj critically engaged scholars working on the early modern Ottoman state and society via publications such as The 1703 Rebellion and the Structure of Ottoman Politics (Leiden: Brill, 1984; translated into Turkish in 2011) and Formation of the Modern State: The Ottoman Empire, Sixteenth to Eighteenth Centuries (Albany: SUNY University Press, (1991; in translated into Turkish in 2018).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Kadim

Dergi Türü :   Uluslararası

Kadim