Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ - FUNCTIONAL PROPERTIES OF MILK AND DAIRY PRODUCTS
2011
Dergi:  
Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ Fonksiyonel süt ürünleri besleyici etkilerinin yanında sağlık üzerine olumlu etkiler oluşturmayı hedefleyen süt ürünleridir. Tüketiciler tarafından fonksiyonel süt ürünlerine olan ilgi her geçen gün hızla artmaktadır. Sağlığa etkileri açısından fonksiyonel süt ürünlerinin kanser, koroner kalp hastalığı, osteoporoz ve gıda alerjisi olmak üzere birçok rahatsızlık üzerine etkisi bulunmaktadır. Fonksiyonel süt ürünlerinde kazeinfosfopeptit, oligosakkarit, laktik asit bakterileri, konjuge linoleik asit ve diyet lifleri olmak üzere farklı türden bileşenleri kullanılmaktadır. Süt teknolojisine kazandırılacak yeni uygulamalarla fonksiyonel süt ürünlerinin çeşitliliği arttırılacak ve toplum beslenmesine özellikle çocukların gelişimine önemli derecede katma değer sağlayacaktır. FUNCTIONAL PROPERTIES OF MILK AND DAIRY PRODUCTS Functional dairy products are to aim at creating a positive impact on the health side effects of nutritious dairy products. The interest in functional dairy products by consumers is daily rapidly increasing. Functional dairy products has effect on many diseases including. cancer, coronary heart disease, osteoporosis and food allergy. Caseinophosphopeptide, oligosaccharide, lactic acid bacteria, conjugated linoleic acid and dietary fiber components are used in different types at functional dairy products. The gains of the new applications to dairy technology will be increased diversity of functional dairy products and will provide significant added value to community’s nutrition especially for children.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 762
Atıf : 732
2023 Impact/Etki : 0.029
Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi