Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 27
 Görüntüleme 53
 İndirme 31
Grafik Düzenleyicilerin Otizmli Öğrencilere Fen Bilgisi Kavramlarının Öğretimindeki Etkililiği
2016
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı otizmli öğrencilere fen bilgisi kavramlarının öğretiminde sabit bekleme süreli öğretim yöntemiyle sunulan grafik düzenleyicilerin etkililiğin incelenmesidir. Araştırmada tek denekli araştırma modellerinden denekler arası çoklu yoklama modeli kullanılmıştır. Çalışmada yaşları 10-11 arasında değişen, biri kız, ikisi erkek olmak üzere üç otizmli öğrenci ile çalışılmıştır. Araştırmada günlük ve toplu yoklama oturumları ile öğretim, izleme ve genelleme oturumlarına yer verilmiş, etkililik, güvenirlik ve sosyal geçerlik verileri toplanmıştır. Verilerin çözümlenmesinde, grafiksel analiz tekniklerinden çizgisel grafik kullanılmıştır. Araştırma bulguları deneklerin “Sindirim nasıl gerçekleşir?” konusunun kavram bilgisini %90 ve üzeri doğruluk düzeyinde kazandıkları ve elde ettikleri bu kazanımları, öğretim bittikten bir ve üç hafta sonrada ortalama %90 düzeyinde korudukları ve sınıf ortamı ile sınıf öğretimine genelleyebildikleri görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Effectiveness Of Graphic In Teaching Science Concepts To Children With Autism
2016
Yazar:  
Özet:

This study aims at examining the effectiveness of graphic organizers presented with the constant time delay procedure in teaching science concepts to children with autism. Multiple probe design method has been used from among the single subject research model methods in the study. Three children with autism, of which one is a girl and two are boys, at ages 10-11, have been included into the study. Teaching with daily and full probe sessions, maintenance and generalization sessions have been used in the study and effectiveness, reliability and social validity data have been collected. Line chart has been used from among the graphic analysis technique in the data analysis. The findings of the study have revealed that the subjects have acquired the concepts on the topic of “How is digestion realized?” with an accuracy rate of 90% and over and that they have maintained this acquisition at a mean level of 90% one and three weeks after completion of the teaching and the subjects have been able to generalize this to the class environment and class teaching

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.178
Atıf : 16.530
2023 Impact/Etki : 0.37
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi