User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 9
 Downloands 2
Üniversite Yerleşkelerinin Bütüncül Planlama Yaklaşımıyla Değerlendirilmesinin Bibliyometrik Analiz ile irdelenmesi
2022
Journal:  
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada, 1993-2022 yılları arasında hakem denetimli dergilerde üniversite yerleşkelerinin bütüncül yaklaşımla değerlendirme çalışmalarının hangi yoğunlukta çalışıldığını, çalışmanın hangi konularla yakın ilişki içerisinde bulunduğunu, hangi yazarların bu konulara daha çok ağırlık verdiğini ve en etkili dergileri belirlemektedir. Çalışmada yayınların ülke, dergi, yazar ve anahtar kelimelerle olan ilişkileri belirlenmiş, yöntem içeriği gibi çeşitli parametreler kapsamında WOS veri tabanı ile R programı kullanarak çeşitli grafik ve görseller ile ifade edilmiştir. Yapılan bu çalışma ile 29 yıllık süreçteki bu konuya yönelik çalışmalar ve değişim süreci ortaya koyularak, bu konuda alandaki eksiklikler ve literatürdeki boşluk bibliyometrik analiz yardımıyla tespit edilmeye çalışılmıştır. Çalışmada “Yerleşkelerdeki Bütüncül Yaklaşımlar” anahtar kelimesi taranarak kullanılmış ve 1993 ve 2022 yılları arasında dergilerde yayınlanan makaleler WOS veri tabanında taranarak veri olarak alınmıştır. Taranan veriler sonucunda 124 makale bu çalışmaya dâhil edilmiştir. Bu çalışma ile elde edilen bibliyometrik analiz sonuçları kapsamında bu konu hakkındaki çalışmaların alana katkıları tespit edilerek daha sonra yapılacak olan benzer çalışmalara referans ve yön gösterici nitelikte olması hedeflenmektedir. Peyzaj Mimarlığı alanında bibliyometrik çalışmalar olmasına rağmen, bu çalışma yerleşkelerin bütüncül planlaması kapsamında değerlendirme yapan ilk bibliyometrik yaklaşımı sunmaktadır.

Keywords:

null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi

Field :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 273
Cite : 649
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi