Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
GAMA IŞINLAMASININ M1 GENERASYONUNDA BAKLA (Vicia faba L.)’NIN BAZI
2005
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma 0, 25, 50, 75 ve 100 Gy dozlarındaki gama ışınlamasının Eresen-87 ve Filiz-99 bakla çeşitleri ile ICARDA’dan temin edilen FLIP86-116FB bakla hattında, M1 generasyonunda bazı bitkisel özellikleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla 2002-2003 yetiştirme döneminde Samsun koşullarında yapılmıştır. Çalışmada çıkış süresi ve oranı, çiçeklenme başlangıç ve bitiş süresi, çiçeklenme periyodu, ilk bakla bağlama süresi, hasat olgunluğu süresi gibi fenolojik gözlemler kaydedilmiştir. Ayrıca bitki boyu, ilk bakla yüksekliği, ilk baklanın oluştuğu boğum sayısı, bitkide bakla ve dal sayısı, bakla boyu ve baklada tohum sayısı belirlenmiştir. Bakla çeşit/hatlarında incelenen özellikler bakımından gama dozları için belirlenen ortalamalar t kontrol metodu kullanılarak her çeşit/hattın kendi kontrol uygulama ortalaması ile karşılaştırılmıştır

Anahtar Kelimeler:

The M1 Generation of GAMA (Viccia Faba L.)
2005
Yazar:  
Özet:

This study was carried out in the 2002-2003 planting period in Samsun in order to determine the effects on some plant properties in the M1 generation on the FLIP86-116FB bakla line supplied by ICARDA with the Eresen-87 and Filiz-99 bakla varieties of gamma radiation in doses of 0, 25, 50, 75 and 100 Gy. The study recorded phenological observations such as the output time and proportion, the beginning and end time of flowering, the flowering period, the time of bonding with the first foam, the time of harvest maturity. Also, the length of the plant, the height of the first bacon, the number of holes in which the first bacon formed, the number of bacon and branch in the plant, the length of the bacon and the number of seeds in the bacon were determined. For the purposes of the characteristics studied in bakla species/hats, the average for gamma doses is compared with the average for each species/hats’ own control application using the t control method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 824
Atıf : 4.313
2023 Impact/Etki : 0.165
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi