Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
Eleştirel pedagoji ve dil öğretmenlerinin dil yeterliliği: Eleştirel dil yeterliliğine doğru
2022
Dergi:  
RumeliDe Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yabancı dil öğretmenlerinin dil yeterlilikleri üzerine yapılan çalışmalar son yıllarda büyük ilgi uyandırmıştır. Ancak eleştirel bakış açılarını göz ardı eden geleneksel yaklaşımlar çerçevesine uygun olarak sadece ana akım temel beceriler öne sürülmüştür. Marx'ın fikirlerinden kaynaklanan eleştirel teori, bireylerin herhangi bir soruna veya konuya sosyo-politik bir bakış açısıyla yaklaşmasını sağlamayı amaçlayan eleştirel pedagoji üretmiş olsa da, dil öğretmeni eğitimi alanındaki uygulamaları yeterince gözlemlenmemiştir. Bu çalışma, dil öğretmenlerine geçici bir müfredatla uygulama örneği sağlayarak kritik dil yeterliliğini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Böyle bir örnek kullanmanın yararı,öğretmenlerin dili yalnızca eleştirellikten yoksun bir araç olarak değil, kendi içinde bir amaç olarak algılamalarını sağlayabilir. Bu nedenle, temel becerilerden oluşan ana dil yeterliliğine eleştirellik boyutunu eklemek, eleştirel dil öğretmenlerini, yakın sosyal çevrelerini dönüştürmeye ve içsel motivasyonun benimsenmesine vurgu yaparak anlamlı değişiklikler yaratmaya çalışan entelektüeller olarak üretebilir. Eleştirel okuryazarlık ve eleştirel bilincin dil yeterliliğinin içeriğine dahil edilmesi, dil öğretmenlerini, çıktıya dönüşebilen otantik, anlamlı ve anlaşılır girdi sağlayan otantik sosyo-politik meseleleri ele alabilmeleri açısından güçlendirebilir. Bu anlamda eleştirellik ve yansıtma, dil öğretmenleri için dil yeterliliğinin vazgeçilmez iki unsuru olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Critical Pedagogy and Language Teachers` Language Proficiency: Towards Critical Language Proficiency
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








RumeliDe Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.664
Atıf : 2.692
2023 Impact/Etki : 0.203
RumeliDe Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi