Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
VİTAL KÖK RETANSİYONU OLGU RAPORU
2005
Dergi:  
European Annals of Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Rezorbe alveoler kret varlığı yetersiz kret yüksekliği ve genişliği nedeniyle genellikle sabitrestorasyon uygulanırken sorun oluşturur. Alveolerkret rezorbsiyonu nedenleri arasında erken dişkaybı ve uzun süreli dişsizlik de yer almaktadır.Alveoler kretin yetersiz olduğu ve/veya yumuşakdokuların yeterli desteklenmediği durumlarda,anterior bölgede sabit restorasyon uygulanırkensıklıkla problemlerle karşılaşılmaktadır. Vital kökretansiyonu VKR geride kalan alveoler kemikyüksekliğinin korunmasına katkıda bulunan cerrahi bir işlemdir. Bu olgu raporunda travma sebebiyle maksillerkeser dişlerini kaybetmiş, 22 yıl süreyle protetiktedavi görmemiş ve mandibuler keser dişleriekstrüze olmuş hastanın VKR işlemi ve uygulananprotetik tedavisi sunulmuştur. 41 yaşındaki erkekhastanın mandibuler keser dişleri rezidüel maksileralveoler krete temas edecek şekilde segmentalolarak ekstrüze olmuştu. Lokal anestezi altındahorizontal insizyonun ardından tam kalınlık flepkaldırılarak dişler, vertikal yüksekliği 3 mmindirgenen krestal kemikle devamlılık sağlayacakşekilde kesildi. Mandibuler kaninlere kron yükseltme işlemi uygulandı. Mandibuler kanin dişlerinarasına geçici akrilik restorasyon yapıldı. Rutinklinik takipler sonucu iyileşme komplikasyonsuzgerçekleşti. Sonuçta maksiler ve mandibuler kaninler arası bölgeler metal destekli seramik köprüuygulamalarıyla restore edildi.Kretler arası mesafenin yetersiz olduğukoşullarda estetiği sağlamaya ve periodontal dokuları korumaya yönelik, erken diş kaybına bağlıolarak karşıt dişlerde aşırı uzama gösteren vakalarda sabit protetik tedavi öncesi VKR işlemi gözönünde tutulması gereken uygun bir cerrahiyaklaşımdır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










European Annals of Dental Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 428
Atıf : 189
2023 Impact/Etki : 0.013
European Annals of Dental Sciences