Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 5
Kırgız Milli Aydınlarına Karşı Bolşevik Terörü: Repressiya (1937 – 1938)
2018
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Türk dünyasının büyük fedakarlıklar ile yetiştirdiği aydınlar Stalin döneminde baskılanmış, işkencelere maruz kalmış ve çoğunlukla 1938 yılında kurşuna dizilmek suretiyle yok edilmişlerdir. Aydınların yok edilmesi SSCB içerisindeki Türk devletlerinin milli çıkarlarına vurulan büyük bir darbedir. Çünkü bu milli aydınlar, sosyalist ideoloji içerisinde kendi halklarının siyasi, ekonomik ve kültürel gelişimleri için çalışmışlardır. SSCB içerisindeki diğer cumhuriyetlerde olduğu gibi Repressiya, Kırgızistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nde de yaşanmıştır. Kır gızistan’da aydınları yok etmek için Komünist Parti Birinci Sekreteri, Emniyet Müdürü, Genel Kurmay Başkanı’ndan oluşan ve troyka (üçlü) adı verilen mahkemeler kurulmuş ve rejimin amaçları doğrultusunda yargılamalar yapılmıştır. Bu mahkemelerde milli aydınlar, Türkçü, Turancı ve İslamcı suçlamaları ile kurşuna dizilmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

bolshevik terror against twigs 1937 − 1938
2018
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

the light that the turkish world grows with great sacrifices was subjected to pressed tortures during the stalin period, and they were mostly destroyed by sequence of lead in 1938, the destruction of light is a big blow that the turkish states in sscb hit the national interests, because these national enlightens have been working for political economic and cultural development of their people in the socialist ideology, as well as in other reiya cegizistan sovyet socialist republics, as well as in the courtesy of the courtesy and the head of crimes, which were formed in accordance with the head of the secretaries and the secretary regimen of the courtesy regimens, and the secretary regimen of the courtesy regimens, which were established in the general courtesy of the secretary regimen of the courtesy regimen of the head of the courtesy of the secretary regimens, which were established in the head of the head of the secretary regimens, which were formed in order to establish a secretary regimens of the political political economic and the secretary regimens and the secretary regimen of the secretary regimen

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 412
History Studies