Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 5
Atatürk Üniversitesi Örneklemi'nde İklim Değişikliği Eğitiminin Üniversite Öğrencilerinin Bilgi ve Farkındalık Düzeylerine Etkisi
2022
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

İklim değişikliği küresel bir problemdir. Türkiye ise iklim değişikliğinin çeşitli tehlikelerle günlük yaşamı etkilemeye başladığı ülkelerden biridir. Bu soruna önerilecek çözüm önerilerinden biri eğitim faaliyetleridir. Türkiye ise genç nüfus oranının AB deki diğer ülkelere göre daha yüksek olduğu bir ülkedir. Bu nedenle eğitim faaliyetlerine gençlerden başlamak gerekmektedir. Gençlere verilecek eğitim faaliyetleri ile doğru tutum ve yaşam biçimleri geliştirilerek farkındalıkları artırılarak çözümler üretilebilir. Yapılan bu çalışmaya, Atatürk Üniversitesinin İktisadi ve İdari Bilimler (Kamu Yönetimi, Ekonomi ve İşletme bölümleri), Edebiyat (sosyoloji ve coğrafya bölümleri öğrenciler), Mimarlık ve Tasarım (Şehir ve Bölge Planlama, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı Bölümleri), Hukuk, Ziraat ve Turizm fakülteleri dahil edilmiştir. Bu fakültelerin farklı bölümlerinden toplam 60 öğrenci eğitime katılmıştır. Eğitim programı 3 gün devam etmiştir. Eğitim sırasında ön anket ve son anketler yapılarak eğitim faaliyetlerinin katılımcı öğrenciler üzerinde etkisi araştırılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre, eğitimlerin katılımcı öğrencilerde iklim değişikliğinin nedenleri, etkileri ve sorunlara karşı alınması gereken önlemler konusunda önemli düzeyde farkındalık oluşturduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Climate Change Education On The Knowledge and Awareness Levels Of Ataturk University Students
2022
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

Climate change is a global problem. Turkey, on the other hand, is one of the countries where climate change has begun to affect daily life with various dangers. One of the solutions to this problem is educational activities. Turkey, on the other hand, is a country where the rate of young population is higher than other countries in the EU. For this reason, it is necessary to start educational activities from young people. With the educational activities to be given to the youth, solutions can be produced by increasing their awareness by developing the right attitudes and lifestyles. City and Regional Planning, Architecture, Landscape Architecture Departments), Law, Agriculture and Tourism faculties are included. A total of 60 students from different departments of these faculties attended the training. The training program continued for 3 days. During the training, the effects of the training activities on the participating students were investigated by conducting pre-questionnaire and post-questionnaires. According to the results of the research, it was determined that the trainings created a significant level of awareness in the participant students about the causes and effects of climate change and the precautions to be taken against the problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Kent Akademisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 691
Atıf : 1.350
2023 Impact/Etki : 0.266
Kent Akademisi