Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Yüksek Eğitimde Eleştirel Düşüncenin Durumu ve Anlayışı
2008
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale Eleştirel Düşünce (ED) literatürünü yüksek eğitim bağlamında incelemektedir. ED üzerine en önemli çalışmalar, eğitim bilimlerinde bu konuya öncülük etmiş bilimadamlarının yorumlarıyla ilişkilendirilerek ve temel tanımlara dayanarak tartışılmıştır. Bunların yanısıra, ülkemizde ED\'nin gelişmesine katkı sağlamak adına ED\'nin yüksek eğitimde günümüzdeki yeri, eğitimcilerin eğilim ve görüşleri ve yüksek eğitim öğrencilerinin durumları üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Current State and Understanding Of Critical Thinking In Higher Education
2008
Yazar:  
Özet:

This paper reviews the literature of Critical Thinking (CT) in higher education of modern societies. Some cornerstone studies on CT are discussed in relation with the other influential works of educational pioneers by referring to key definitions. Also, the current state of CT skills, tendencies and beliefs of educators, the state undergraduates and graduate students in academic environments are accentuated so as to discuss the need of improving CT in our country.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.125
Atıf : 16.130
2023 Impact/Etki : 0.583
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi