Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 21
Elektronik ve Haberleşme Sektörünün Piyasa Yapısının Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Journal of Current Researches on Business and Economics
Yazar:  
Özet:

Elektronik ve haberleşme sektörü giderek daha fazla hayatın içinde yer almaktadır. Bununla birlikte, bu piyasanın yüksek maliyet gerektiren yapısından dolayı az sayıda firma bu piyasada faaliyette bulunabilmektedir. Çalışmanın amacı, Türkiye elektronik ve haberleşme piyasasına yönelik bir yoğunlaşma analizi gerçekleştirmektir. Bu amaçla, öncelikle yoğunlaşma endeksleri tanıtılacaktır. Ardından, analizi gerçekleştirmek için Herfindahl- Hirschman endeksi ve entropi endeksi kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlar, bu piyasada yüksek seviyede yoğunlaşmanın olduğu yönündedir.

Anahtar Kelimeler:

Identification of the market structure of the electronic and communications sector
2020
Yazar:  
Özet:

The electronics and communications sector is increasingly involved in life. However, due to the high cost structure of this market, a few companies can operate in this market. The aim of the study is to carry out an analysis of the focus on the Turkish electronic and communications market. For this purpose, the concentration indicators will be introduced first. Then, the analysis was used by the Herfindahl-Hirschman index and the entropial index. The results obtained are that there is a high level of concentration in this market.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Current Researches on Business and Economics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 119
Atıf : 71
2023 Impact/Etki : 0.065
Journal of Current Researches on Business and Economics