Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Design of Computer Program for Calculating Crop Water Requirements in Irrigation Projects
2010
Dergi:  
Tikrit Journal of Engineering Sciences
Yazar:  
Özet:

Water is the most important natural resource in this century. Irrigation is the largest consumptive use of water, so we must increase the efficiency of irrigation and estimated agricultural water requirements accurately. In this research, a computer model using Visual Basic v.6.0 is formulated. The model simulates the complicated on-farm “ crop-soil-climate” phenomena to estimate the reference crop evapotranspiration, adjustment for daily, every ten days and monthly. Estimating Single and dual crop coefficient is made to plan the agricultural water requirements with different cropping patterns for Irrigation Associations. The model is setup and operated by using data from Iraq and other countries. Results analysis show that the model can effectively and efficiently estimate the agricultural water requirements.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Tikrit Journal of Engineering Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 536
Atıf : 101
2023 Impact/Etki : 0.093
Tikrit Journal of Engineering Sciences