Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
PARAMEDİK ÖĞRENCİLERİNİN KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLAR RİSK FAKTÖRLERİ BİLGİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ
2018
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı; sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu öğrencilerinin kardiyovasküler hastalıklar risk faktörleri bilgi düzeylerini belirlemektir. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı ve kesitsel tipteki araştırmanın örneklemini, bir üniversitenin sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu öğrencileri oluşturdu. Veriler, öğrenci tanıtım formu ve Kardiyovasküler Hastalık Risk Faktörleri Bilgi Düzeyi (KARRİF-BD) Ölçeği ile toplandı. Verilerin değerlendirilmesinde, ortalama±standart sapma (Ort±SS), sayı, yüzde dağılımları, Mann Whitney u testi, Kruskal Wallis testi, spearson korelasyon testi kullanıldı. Bulgular: Araştırmaya katılan öğrencilerin yaş ortalaması 20±1,08 (min: 18-maks: 24) yıl olup çoğunluğu (%51) kadındı. Öğrencilerin KARRİF-BD puanları ortalaması ise 19,64±4,36 olarak bulundu. Kardiyovasküler hastalık risk faktörleri bilgisinin yaş arttıkça azaldığı, birinci sınıf öğrencilerinin ölçek puanlarının ikinci sınıflara göre anlamlı olarak daha yüksek olduğu bulundu.  Sonuç: Öğrencilerin kardiyovasküler risk faktörleri bilgilerinin orta düzeyde olduğu belirlendi. Buna göre; öğrencilere kardiyovasküler hastalık risk faktörleri hakkında daha fazla bilgi verilmesi ve farklı sunum tekniklerinin kullanılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Paramedic Students' Cardiovascular Diseases Risk Factors Identification
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this study is to determine the level of knowledge of the cardiovascular disease risk factors of the students of the health care profession. Tools and Methods: The sample of the research in the defining and cutting-edge type, a university’s health care profession formed by high school students. The data was collected with the Student Promotion Form and the Information Level of Cardiovascular Disease Risk Factors (CARRIF-BD) Scale. In the assessment of the data, the average±standard deviation (Ort±SS), the number, percentage distribution, Mann Whitney u test, Kruskal Wallis test, spearson correlation test were used. Results: The average age of the students who participated in the study was 20±1,08 (min: 18-max: 24) years and the majority (51%) were women. The student’s CARRIF-BD score was 19.64 ± 4.36. Knowledge of cardiovascular disease risk factors decreased with age, the scale scores of first-class students were significantly higher than second-class students.  Results: Students’ knowledge of cardiovascular risk factors was established at a medium level. Accordingly, it is recommended that students learn more about cardiovascular disease risk factors and use different presentation techniques.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 420
Atıf : 971
2023 Impact/Etki : 0.165
İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi