Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Dersaadet Numûnehâne-i Osmânî Osmanlı Ticaret Müzesi (Şefik Memiş)
2023
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada Şefik Memiş tarafından kaleme alınan Dersaadet Numûnehâne-i Osmânî isimli eser tanıtılacaktır. Kitapta Dersaadet Numûnehâne-i Osmânî diğer adıyla Osmanlı Ticaret Müzesi kuruluşundan itibaren ele alınmış ayrıca Osmanlı topraklarında müzeciliğin gelişme serüveni okuyucuyla buluşturulmuştur. 331 sayfadan oluşan kitabın eni 16 cm, boyu ise 23.5 cm’dir. Eserin çoğunluğu arşiv belgeleri olmak üzere çok sayıda kitap, makale, gazete ve dergiden istifade edilerek kaleme alındığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Book Review Dersaadet Numûnehâne-i Osmânî Ottoman Commerce Museum (by Sefik Memis)
2023
Yazar:  
Özet:

In the study, the work entitled Dersaadet Numûnehâne-i Osmânî written by Şefik Memiş will be introduced. In the book, Dersaadet Numûnehâne-i Osmânî, also known as the Ottoman Commercial Museum, has been discussed since its establishment, and the adventure of the development of museology in the Ottoman lands has been brought together with the reader. the width of the book consisting of 331 pages is 16 cm and the length is 23.5 cm. It is seen that the work was written by using a large number of books, articles, newspapers and magazines, the majority of which are archival documents.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.685
Atıf : 9.842
Quarter
Spor Bilimleri Temel Alanı
Q2
12/40

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Q2
19/73

Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi