Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 3
Kıvrımlı Döngü Rezonatörlü Çift Bantlı Bant Geçiren Ayarlanabilir Filtre
2022
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Radyo frekanslarında (RF) kullanılabilen ayarlanabilir filtreler, ince ayarlanabilen geçiş bandı frekanslarına sahip bant geçiren filtrelerdir (BPF). Geçiş bandı frekansı dijital, mekanik veya bir control voltajı ile değiştirilebilir. İletişim sistemleri daha karmaşık hale geldikçe, ayarlanabilir BPF tasarımlarının önemi artmaktadır. Bu çalışmada, kıvrımlı döngü rezonatörlü çift bantlı bant geçiren ayarlanabilir bir filtre önerilmiştir. SVM1413 varaktör diyot kullanılarak ve kapasitans değeri kademeli olarak değiştirilerek iki farklı bantta ayarlanabilir bir bant geçiren filtre tasarımı oluşturulması amaçlanmıştır. Uygulanabilirlik ve kapasitans değer aralığı genişliği açısından SVM1413 varaktör diyot seçilmiştir. BPF, 2.5’den 3 GHz’e ve 4.2’den 4.6 GHz’e olmak üzere iki farklı frekans aralığında çalışır. BPF, dielektrik sabiti 3 alınarak 1 mm kalınlığa sahip bir Rogers RO3003 substratı üzerinde uygulanmış ve ölçülmüştür. BPF için alt tabaka 30 × 30 mm^2 boyutunda seçilmiştir. Sayısal hesaplama sonuçları, Computer Simulation Technology (CST) kullanılarak simüle edilmiş ve optimize edilmiştir. Ekleme kaybı değerleri hem bant genişliği aralığında hem de tüm kapasitans değişikliklerinde -1 dB'nin üzerindedir. Sayısal hesaplama sonuçları kullanılan kaynakların çıktıları ile karşılaştırıldığında daha iyi sonuçlar elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Dual-band Band-pass Tunable Filter With Meander-line Resonator
2022
Yazar:  
Özet:

Radio frequency (RF) that can be tunable filters are band-pass filters (BPFs) with finely tunable passband frequencies. The passband frequency can be changed digitally, mechanically, or with a control voltage. Tunable BPF designs are increasing in importance as communication systems become more complex. In this study, a dual-band band-pass tunable filter with a meander-line resonator has been proposed. It aimed to create a tunable band-pass filter design in two different bands by using the SVM1413 varactor diode and gradually changing the capacitance value. SVM1413 varactor diode has been chosen in terms of applicability and capacitance value range width. The BPF operates in two different frequency ranges, from 2.5 to 3 GHz and from 4.2 to 4.6 GHz. BPF has been implemented and measured on a Rogers RO3003 substrate with a dielectric constant of 3 and a thickness of 1 mm. The substrate for the BPF has been chosen to be 30 × 30 mm^2 in size. The numerical calculation results have been simulated and optimized using computer simulation technology (CST). The insertion loss values are above -1 dB in both bandwidth ranges and all capacitance changes. Better results have been obtained when numerical calculation results have been compared with the outputs of the sources used.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.553
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi