Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Fonksiyonel Antrenmanlar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Erkek Paramedik Öğrencileri Üzerinde Etkili midir?
2023
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapılan bu çalışmada sekiz hafta boyunca uygulanan fonksiyonel antrenmanların bir üniversitenin sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarında eğitim gören gönüllü paramedik erkek öğrencilerinin vücut kompozisyonu ve bazı fiziksel uygunluk parametreleri üzerindeki etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Sekiz hafta boyunca uygulanan fonksiyonel antrenmanların vücut kompozisyonu (vücut ağırlığı, boy uzunluğu, vücut yağ yüzdesi, beden kütle indeksi), durarak uzun atlama, esneklik, şınav, mekik, sürat ve denge parametreleri üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla ön test – son test protokolü uygulanmış, iki ölçüm arasındaki fark hesaplaması yapılmıştır. Tüm parametrelerin analizinde Normallik ve T Testi kullanılmıştır. Anlamlılık p<0.05 düzeyinde belirlenmiştir. Testlerin modellemesinde ön test- son test modellemesi kullanılmıştır. İncelenen tüm parametrelerinde ön test-son test değerlerinde istatistiksel olarak anlamlı farklılık tespit edilmiştir (p<0.05). Sekiz haftalık sürenin başında ve sonunda ölçülen parametreler arasında anlamlı farklılık ya da azalmalar görülmüştür. Yapılan düzenli egzersizler ile vücut ağırlığı değerlerinin azalarak normalleştiği, diğer parametrelerde de hem sportif açıdan hem de sağlık açısından bir olumlu bir etki meydana geldiği saptanmıştır. Sağlık açısından önemli belirteçler olan bu parametrelerin ileriki yıllarda yaşanabilecek sağlık sorunları açısından takibinin yapılmasının ve gerekli tedbirlerin alınmasının önemi ve mesleki anlamda erkek paramedik öğrencilerinin fiziksel performansın gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Are Functional Trainings Effective On Male Students Of Vocational School Of Health Services
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, it was aimed to examine the effects of functional training applied for eight weeks on the body composition and some physical fitness parameters of male volunteer paramedic students studying at a university's health services vocational schools. In order to determine the effects of functional training applied for eight weeks on body composition (body weight, height, body fat percentage, body mass index), standing long jump, flexibility, push-ups, sit-ups, speed and balance parameters, a pre-test-post-test protocol was applied and the difference between the two measurements was calculated. Normality and T-Tests were used in the analysis of all parameters. Significance was determined at the p<0.05 level. Pretest-posttest modeling was used in the modeling of the tests. Statistically significant differences were found in the pre-test-post-test values of all parameters examined (p<0.05). Significant differences or decreases were observed between the parameters measured at the beginning and end of the eight-week period. It was determined that with regular exercises, the values of body weight normalized with gradually decreasing, also there is a positive effect in other parameters both in terms of sports and health. The importance of following these parameters, which are important markers in terms of health, in terms of health problems that may be experienced in the future and taking the necessary precautions, and the necessity of the physical performance of male paramedic students in the professional sense have emerged.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 5.951
2023 Impact/Etki : 0.194
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi