Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 2
Değerli Konut Vergisinde Yer Alan Eksiklikler ve Çözüm Önerileri
2023
Dergi:  
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yeni bir servet vergisi olarak Türk vergi sistemine dâhil edilen Değerli Konut Vergisi’nin konusu, Emlak Vergisi Kanunu’na göre belirlenen bina vergi değeri belirli tutarı aşan, lüks olarak nitelendirilen mesken nitelikli taşınmazlardır. 2021 yılında uygulanmaya başlanılan Değerli Konut Vergisi’nin servet eşitsizliğini azaltmak, gelir dağılımda adaleti sağlamak gibi sosyal amaçların gerçekleştirilmesi açısından önemli bir araç olduğu düşünülmektedir. 7194 Sayılı Kanun ile ihdas edilen, 7221 Sayılı Kanun ile revize edilen Değerli Konut Vergisi’nin ilk halinden oldukça farklı bir hale dönüştürüldüğü ve söz konusu vergide oldukça ciddi bazı değişikler yapıldığı görülmektedir. Çalışmada Değerli Konut Vergisi’nin konusu, mükellefi, beyanı, ödeme zamanı ve oranı gibi temel unsurlarından bahsedilmiş ve 7221 Sayılı Kanunla yapılan değişikler açıklanmıştır. Son kısımda ise 7221 Sayılı Kanun ile yapılan düzenlemelere ek olarak düzenlenmesi gerektiği düşünülen diğer konulardan bahsedilmiştir. Kanunda ilk çıkarıldığı haline kıyasla oldukça gerekli ve önemli birtakım değişiklikler yapıldığı fakat bu düzenlemelerin yetersiz kaldığı düşünülmektedir. Bu nedenle çalışmada bu eksiklerin giderilmesi adına bazı önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Disadvantages and solutions in valuable housing taxes
2023
Yazar:  
Özet:

The subject of valuable housing tax included in the Turkish tax system as a new wealth tax, the building tax value determined in accordance with the Real Estate Tax Act exceeds a certain amount, is not transferred as luxury housing qualifications. The valuable housing tax, which began to be implemented in 2021, is considered to be an important tool in terms of the achievement of social objectives such as reducing wealth inequality and ensuring fairness in income distribution. According to Law No. 7194, the value housing tax, revised by Law No. 7221, has been transformed into a very different state from the first state, and some serious changes have been made in that tax. In the study, the subject of valuable housing tax, the claimant, the declaration, the payment time and the percentage were mentioned and the changes made by Law No. 7221 were explained. In the last part, it is mentioned other matters that are considered to be regulated in addition to the provisions made by Law No. 7221. There were a number of necessary and significant changes in the law compared to that which was first adopted, but these regulations are considered to be insufficient. Therefore, some recommendations have been made for the removal of these shortcomings.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 640
Atıf : 2.976
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi