Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 1
Parkinsonlu Bireylerde Müzik Eşliğinde Ritmik Hareket Tedavisinin Günlük Yaşam Aktivitelerindeki Bağımsızlık ve Aktivite Performansına Etkisi
2016
Dergi:  
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to investigate the effect of rhythmic movement therapy with music on independence level of daily living and activity performance in two cases who was idiopathic parkinsonism. Materials and Method: The sociodemographic questionnaire which formed by researcher, Functional Independence Measurement (FIM) for determination of independency in activities of daily living (ADL) and Canadian Occupational Performance Measurement (COPM) for determination of activity performance were applied in both cases. The music preferences of the cases were identified as instrumental nostalgic music with music interest checklist which prepared by researcher. The speed of music was increased gradually with Audocity program. The intervention program was created with analyzing the movement that necessary ones in ADL. The intervention was applied 6 weeks, 1 session each week and 45 minute each session as a group activity. Results: It wasn’t observed distinctive change at the independency level of ADL of 70 year old Case 1 and 66 year old Case 2 but statistical significant changes were found in activity performance and satisfaction scores of COPM. conclusion: It is concluded that rhythmic movement therapy with music is effective on increasing the performance and satisfaction in ADL of people with parkinsonism. The productivity of rehabilitation process can increase with using the rhythmic movement therapy with music. It is thought that if the length of the intervention duration increases, positive significant changes may occur on ADL

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 109
Atıf : 100
2023 Impact/Etki : 0.103
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi