Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 56
 İndirme 14
Peyzaj planlama senaryolarının Geodesign Yaklaşımı ile geliştirilmesi: İmrahor Vadisi örneği
2016
Dergi:  
Coğrafi Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geodesign, coğrafya ve tasarımyenilikçi bir anlayışla üretilmesini kolaylaştıran çok disiplinli bir yaklaşımdır. Bu makalede, Geodesign yaklaşımı ile gerçekleştirilen “Peyzaj Planlamada Yeni Bir Yaklaşım: GEODESIGN” başlıklı çalıştayda izlenen aşamalar değerlendirilmektedir. Çalıştay, Prof. Dr. Carl Steinitz tarafından yönetilmiştir. Planlama ve tasarımla ilgili farklı meslek disiplinlerinden gelen katılımcılarla birlikte Geodesign yaklaşımıyla bir peyzaj planlama süreci deneyimlenmiştir. Çalışma alanı olarak İmrahor Vadisi ve çevresi belirlenmiştir. Çalıştay kapsamında, Geodesign’ın altı soru modeli ve süreci, üç tekerrürlü olarak uygulanmıştır. ESRI® Türkiye uzmanları tarafından gerekli sayısal altlıklar üretilmiştir. Bu altlıklar mekânsal analizler gerçekleştirilmesinde ve senaryoların oluşturulmasında kullanılmıştır. Senaryolar ESRI® CityEngine modülü vasıtasıyla üç boyutlu alan modellerine dönüştürülmüştür. Bu kapsamda 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planı’nda ön görülen nüfus değişimleri de dikkate alınarak öneri peyzaj planı üretilmiştir. Öneri peyzaj planı, 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planı ile kıyaslanmış, İmrahor Vadisi ve yakın çevresi açısından koruma ve kullanım önerilerinde önemli farklılıkların olduğu tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Development of landscape planning scenarios with Geodesign Approach: Imrahor Valley Example
2016
Yazar:  
Özet:

Geodesign is a multidisciplinary approach that facilitates the creation of alternative scenarios with innovative understanding for the future that combines geography and design ** processes. In this article, the steps taken in the workshop entitled "A New Approach in Landscape Planning: GEODESIGN", which is realized with the Geodesign approach, are evaluated. The workshop was directed by Professor Dr. Carl Steinitz. The landscape planning process with Geodesign approach has been experienced with participants from different professional disciplines related to planning and design. Imrahor Valley and the surrounding area has been identified as the study area. The six question models and process were iterated as three times during the workshop studies. Digital maps were produced by ESRI Turkey specialists.®These digital maps have been used for the spatial analyzes and for developing scenarios.The scenarios have been converted into three-dimensional area models through the ESRI CityEngine module.®In this scope, the proposed landscape plan was produced considering the population changes predicted in 2023 Capital Ankara Master Plan.The proposed landscape plan was compared with the 2023 Capital Ankara Minimization Plan and it has been determined that there are significant differences in protection and use proposals in terms of the Imrahor Valley and its immediate surroundings

Anahtar Kelimeler:

Developing The Landscape Planning Scenarios Through The Geodesign Approach: The Case Study Of Imrahor Valley
2016
Yazar:  
Özet:

Geodesign is a multidisciplinary approach that facilitates the creation of alternative scenarios with innovative understanding for the future that combine geography and design ** processes. In this article, the steps taken in the workshop entitled "A New Approach in Landscape Planning: GEODESIGN", which is realized with the Geodesign approach, are evaluated. The workshop was directed by Prof. Dr. Carl Steinitz. The landscape planning process with Geodesign approach has been experienced with participants from different professional disciplines related to planning and design. Imrahor Valley and the surrounding area has been identified as the study area. The six question models and process were iterated as three times during the workshop studies. Digital maps were produced by ESRI® Turkey specialists. These digital maps have been used for the spatial analyzes and for developing scenarios. The scenarios have been converted into three-dimensional area models through the ESRI® CityEngine module. In this scope, the proposed landscape plan was produced considering the population changes predicted in 2023 Başkent Ankara Master Plan. The proposed landscape plan was compared with the 2023 Başkent Ankara Minimization Plan and it has been determined that there are significant differences in protection and usage proposals in terms of the Imrahor Valley and its immediate surroundings

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Coğrafi Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 276
Atıf : 2.685
2023 Impact/Etki : 0.333
Coğrafi Bilimler Dergisi