Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Hodgkin Lenfomada B Hücre Transkripsiyon Faktörlerinin İmmünohistokimyasal İfadesi ve Ayırıcı Tanıda Kullanımı
2023
Dergi:  
Journal of Contemporary Medicine
Yazar:  
Özet:

ÖZ Amaç: Klasik Hodgkin Lenfoma sık görülmek ile birlikte ayrıcı tanısı zor olabilen lenfomalardandır. Hodgkin hücresinin germinal merkezli olabileceği düşünülmektedir. Bu çalışmadaki amacımız, Classic Hodgkin Lymphoma (CHL), Nodular Lymphocyte Predominant Hodgkin Lymphoma (NLPHL) ve diffuse large B-cell lymphoma (DLBCL)’da germinal merkez transformasyon belirteçleri olan OCT-2, BOB.1, BCL-6, PAX-5, CD20 ve MUM-1’in ekspresyonlarını immünohistokimyasal yöntem ile, EBV early RNAs (EBER)’in chromogenic in-situ hybridization (ISH) ile değerlendirmektir. Gereç ve yöntemler: 49 Hodgkin lenfoma (HL), 5'i NLPHL ve 19'u DLBCL tanılı biyopsi CD30, PAX-5, OCT-2, BOB.1, MUM-1, BCL-6 ve CD20 ve EBER pozitifliği açısından değerlendirildi. İstatistiksel analiz için SPSS 18 kullanıldı. Bulgular: Çalışmaya %61.6 erkek ve %38.4 kadın olmak üzere 73 lenfoma olgusu dahil edildi. Hastaların medyan yaşı 50 idi. En sık görülen lenfoma tipi CHL (%67,1), en sık görülen alt tip mikst hücreli Hodgkin lenfoma (MSHL) idi. CHL ve DLBCL olguları arasında CD30, OCT-2, BOB.1, MUM-1, PAX-5, CD20, BCL-6, EBER ekspresyonu açısından istatistiksel olarak anlamlı fark vardı (p<0,001). Ek olarak BCL-6 ve EBER haricinde diğer tüm antikorlarda CHL ve NLPHL arasında istatistiki olarak anlamlı fark mevcuttu. Sonuç: KHL'nin NLPHL ve DLBCL'den ayırıcı tanısında CD30, PAX-5, OCT-2, BOB.1, MUM-1, BCL-6 ve CD20 ve EBER'den oluşan bir panelin kullanılması çok faydalı olacaktır..

Anahtar Kelimeler:

Immunohistochemical Expression Of B Cell Transcription Factors In Hodgkin’s Lymphoma and Their Use In Differential Diagnosis
2023
Yazar:  
Özet:

Aim: Classical Hodgkin lymphoma is common, it is one of the lymphomas whose differential diagnosis can be difficult. It is thought that Hodgkin cell may originate from the germinal center. Our aim in this study was to determine the germinal center transformation markers OCT-2, BOB.1, BCL-6, PAX-5, CD20 and MUM-1 in Classic Hodgkin Lymphoma (CHL), Nodular Lymphocyte Predominant Hodgkin Lymphoma (NLPHL) and Diffuse Large B-cell Lymphoma (DLBCL) to evaluate the expressions of by immunohistochemical method and chromogenic in-situ hybridization (ISH) of EBV early RNAs (EBER). Material and methods: 49 biopsies diagnosed with Hodgkin lymphoma (HL), 5 with NLPHL and 19 with DLBCL were evaluated for CD30, PAX-5, OCT-2, BOB.1, MUM-1, BCL-6, and CD20, and EBER positivity. SPSS 18 was used for statistical analysis. Results: 73 lymphoma cases were included in the study, 61.6% males and 38.4% females. The median age of patients was 50 years. CHL (67.1%) was the most common lymphoma type, and mixed cellular Hodgkin lymphoma (MSHL) was the most common subtype. There was a statistically significant difference in CD30, OCT-2, BOB.1, MUM-1, PAX-5, CD20, BCL-6, EBER expression between CHL and DLBCL cases (p<0,001). In addition, there was a statistically significant difference between CHL and NLPHL for all antibodies except BCL-6 and EBER. Conclusion: It would be very helpful to use a panel consisting of CD30, PAX-5, OCT-2, BOB.1, MUM-1, BCL-6, and CD20, and EBER in the differential diagnosis of CHL from NLPHL and DLBCL.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Contemporary Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.263
Atıf : 1.255
Journal of Contemporary Medicine