Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
TÜBA-KED 8 ÖZEL KONU: TÜRKİYE'DE TARİHÖNCESİ KAZI ALANLARINDA KORUMA VE SERGİLEME ÇALIŞMALARI
2010
Dergi:  
Türkiye Bilimler Akademisi Kültür Envanteri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yakın zamanlara kadar ülkemizde arkeolojik kazı yerlerinin korunarak sergilenmesi, Halet Çambel'in gerçekleştirdiği Karatepe-Aslantaş Açık Hava Müzesi örneği dışında, yalnızca anıtsal kalıntıların bulun­duğu geç dönem ören yerleriyle sınırlıydı. Kazıldıkları dönemde büyük ilgi gören, ilkokul kitaplarına dahi aktarılan Alacahöyük, Alişar gibi kazı yerleri, ya da buluntularıyla tarihöncesi kültürlere ilgi ve merak duymayan kamuoyunda bile heyecan yaratan Çatalhöyük, Troya, yalnızca müzelerde eserleriyle sergilenmiş, kazı alanlarının gezilmesi, doğal ve kültürel ortamı içinde yaşanılan mekanın buluntula­rıyla birlikte bir bütün olarak algılanma beklentisi gündeme gelmemişti.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türkiye Bilimler Akademisi Kültür Envanteri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türkiye Bilimler Akademisi Kültür Envanteri Dergisi