Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 52
 İndirme 22
Güneydoğu Anadolu’da Kral Midas
2011
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

The Serbian’s being headmen on the date of 17th October of 1830 started to attempt so as to get independence with Mihail Obrenovic’s second presidency. The demands of Mihail regarding that he wanted Muslims to come out of the castle and made them be subjected to obey the laws of Serbian. However the Serbians starting to recruiting and bearing arms did not decelerate although they were warned. As a result of some implementations of the Serbian, the stress between Muslims and Christians increased and Belgrade Events erupted in 1862. On the date of 15th June 1862 the conflict between Serbians and Muslims extended and Belgrade safeguard Aşir Paşa bombarded Belgrade as a result of Serbians ‘attack to the castle. The event caused that Mihail got a chance to obtain his goals in this way the international conference was held in Kanlıca. In consequence of Kanlıca conference, Kanlıca Protocol with 12 articles was signed on the date of 4th September of 1862. In accordance with the articles of Kanlıca, it was decided that the Muslims of Serbia came out of Serbia and the Ottoman State destroy Sokol and Uzice castles

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.312
Atıf : 3.213
2023 Impact/Etki : 0.083
Tarih Araştırmaları Dergisi