Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Nobel Taltifli Ekonomi Bilim Ödülü Alan İktisatçılar Ve Eserlerinin Sosyal Politika Akademik Alanı Açısından İncelenmesi
2019
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nobel ödülleri esasen ekonomi alanda yapılan çalışmaları kapsamaz. Ancak 1969’dan beri Nobel Vakfının taltifi ile İsveç Merkez Bankası Sveriges Riksbank tarafından ekonomi alanında da ödül verilmektedir. Bu çalışma 1969-2018 arasında verilen ekonomi bilim ödüllerinin sosyal politika bilim alanı ile ilgili olanlarını ayrıştırmak amacı ile hazırlanmıştır. Sosyal politika bilim alanı, “çalışma ekonomisi” ve “endüstri ilişkileri” kapsamında istihdam, işsizlik, refahın tesisi, yoksullukla mücadele gibi makro konu bileşenlerini içermektedir. İlgili dönemi kapsayan 50 yıl ve 80 iktisatçının eserleri tarama yöntemi ile incelenmiştir. Sosyal politika ile ilgili görülenlere internet ve kütüphane veri tabanı kullanılarak ulaşılmıştır. Eserler gözden geçirilerek alanla ilgili görüşler okuyucuya yansıtılmaya çalışılmıştır. Çalışma sonunda ekonomik kriz ve savaş dönemlerinin sosyal politika ile ilgili konularda çalışanların öne çıkmasına etkide bulunduğu, çalışma kapsamındafazla öne çıkan konuların yoksullukla mücadele, işsizlik ve işgücü piyasalarının düzenlenmesi olduğu görülmüştür. Ayrıca sosyal politika alanında eser üreten birçok ödüllü iktisatçının Türkiye akademik alanında fark edilmediği tespiti de yapılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   other

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi