Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 81
 İndirme 29
TÜRKÇENİN YABANCI DİL OLARAK ÖĞRETİMİNDE ANA DİLİ URDUCA OLAN ÖĞRENİCİLERİN TEMEL SEVİYE (A1) YAZMA SORUNLARI: ERSEM ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında yapılan çalışmaların nicelik ve niteliğinde son yıllarda artış gözlenmektedir. Aynı zamanda kültür kodumuz ve kültür taşıyıcımız olan Türkçenin yurt içi ve yurt dışında en iyi ve doğru yöntemlerle öğretilmesi ülkemizin dünyada daha doğru anlaşılması için önem arz etmektedir. Bunun gerçekleşebilmesi için mevcutlardan daha iyi Türkçe öğretim setleri ve müfredatları geliştirilmesi yanında daha nitelikli öğretim elemanları yetiştirilmesi ve Türkçe öğrenen farklı milliyetlerdeki öğrencilerin dil yanlışlarının, yaşadıkları çeşitli zorlukların daha ayrıntılı bir şekilde belirlenmesi gerektiği söylenebilir. Bu çalışmada ana dili Urduca olan öğrencilerin temel seviyede karşılaştıkları yazma sorunlarının belirlenmesi ve bunlara çözüm önerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Araştırmada doküman analizi tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın verilerine ulaşabilmek için Kayseri ERSEM’de eğitim gören ve ana dili Urduca olan A1 seviye öğrencilerinin yazılı sınav belgeleri öğretim elemanları ve alan uzmanlarının görüşlerinden de yararlanılarak değerlendirilmiştir. Çalışma sonunda; söz konusu öğrencilerin yazım yanlışları dikkate alınarak oluşturulan tablolardaki yazım yanlışları üzerinde durulmuş, belirlenen yanlışların çözümüne yönelik öneriler; alan yazındaki benzer araştırmalar da dikkate alınarak geliştirilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.323
2023 Impact/Etki : 0.026
Route Education and Social Science Journal