Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Bitki Büyüme ve Sağlığının Değerlendirilmesinde Görüntü Analizi Uygulamaları
2017
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda bitki büyüme ve sağlığının değerlendirilmesi için görüntü analiz sistemleri yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu çalışma bitki büyüme ve sağlığının değerlendirilmesi için kullanılan görüntü analiz sistemlerindeki son gelişmeleri değerlendirmektedir.  Ayrıca, bu yayında bitki hastalıklarının tespiti, zararlı tespiti ve tanımlaması, infrared termografi, infrared fotografi, bitki ve bitki kısımlarının tanımlanması, bitkilerin ayırt edilmesi, robotik hasat, verim tahmini ve görüntü analiz sistemleri ile meyvelerin olgunluk tespiti değerlendiririlmiştir. Daha spesifik olarak, bitki fotoğrafı içindeki objenin (meyvenin) tespit edilmesi için boyut, şekil ve renk gibi meyveye ait özellik parametreleri kullanılmış ve görüntü işleme ile bitkinin büyüme ve sağlığı değerlendirilmiştir. Daha sonra, bitki büyüme ve sağlığını değerlendirmek için kullanılan görüntü analiz sistemlerinin avantajları ortaya konmuştur.  Buna ek olarak bitki büyüme ve sağlığını değerlendirmek için kullanılan görüntü analiz sistemlerinin uygulanabilirliğini kolaylaştırmak amacıyla tekrar çözümlenmesi gereken bazı noktalar tartışılmıştır. Giriş bölümünün sonunda ise referanslar ile birlikte, görüntü analizi ile işlenebilen bitki parametreleri ve bitkilere ait bilgileri elde etmede kullanılan görüntü işleme tekniklerini içeren özet tablo sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 459
Atıf : 1.951
2023 Impact/Etki : 0.423
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi