User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 13
 Downloands 2
Bitki Büyüme ve Sağlığının Değerlendirilmesinde Görüntü Analizi Uygulamaları
2017
Journal:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Son yıllarda bitki büyüme ve sağlığının değerlendirilmesi için görüntü analiz sistemleri yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu çalışma bitki büyüme ve sağlığının değerlendirilmesi için kullanılan görüntü analiz sistemlerindeki son gelişmeleri değerlendirmektedir.  Ayrıca, bu yayında bitki hastalıklarının tespiti, zararlı tespiti ve tanımlaması, infrared termografi, infrared fotografi, bitki ve bitki kısımlarının tanımlanması, bitkilerin ayırt edilmesi, robotik hasat, verim tahmini ve görüntü analiz sistemleri ile meyvelerin olgunluk tespiti değerlendiririlmiştir. Daha spesifik olarak, bitki fotoğrafı içindeki objenin (meyvenin) tespit edilmesi için boyut, şekil ve renk gibi meyveye ait özellik parametreleri kullanılmış ve görüntü işleme ile bitkinin büyüme ve sağlığı değerlendirilmiştir. Daha sonra, bitki büyüme ve sağlığını değerlendirmek için kullanılan görüntü analiz sistemlerinin avantajları ortaya konmuştur.  Buna ek olarak bitki büyüme ve sağlığını değerlendirmek için kullanılan görüntü analiz sistemlerinin uygulanabilirliğini kolaylaştırmak amacıyla tekrar çözümlenmesi gereken bazı noktalar tartışılmıştır. Giriş bölümünün sonunda ise referanslar ile birlikte, görüntü analizi ile işlenebilen bitki parametreleri ve bitkilere ait bilgileri elde etmede kullanılan görüntü işleme tekniklerini içeren özet tablo sunulmuştur.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Field :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 459
Cite : 1.966
2023 Impact : 0.423
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi