Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 4
Tik Tok Deneyimi ve Everything Everywhere All At Once: Film Biçiminin Kısa Bir Çözümlemesi
2023
Dergi:  
Intermedia International E-journal
Yazar:  
Özet:

TikTok deneyimi kullanıcının platformu kullanırken değişik video içerikleriyle etkileşimidir. Kullanıcı istediği anda bir TV izleyicisi gibi izlediği şeyi değiştirebilir, ancak buradaki en büyük fark izlenen şeyin platform için yapılmış kısa videolar olmasıdır. Bu videolar tarz ve biçim olarak değişkenlik gösterir ve platforma özel olarak uygulamada izlenmesi üzerine yapılmıştır. Kullanıcının mobil uygulamada izlediği tüm içerik, en sonunda, teorik olarak bitmeyen daha uzun bir video oluşturmaktadır. Bazen bu videolar birbirlerinden tamamen farklı olsalar da, çoğu zaman paylaşılan şakalar, memeler ve görsel filtreler bakımından benzerlik gösterirler. Bu şekilde kısa-biçimli video yapımı, çok şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Everything Everywhere All At Once filmini hatırlatmaktadır, çünkü ne de olsa TikTok gibi birçok internet tabanlı kısa-biçim video platformları diğer ortam ve sanat eserleri için ilham kaynağıdır.

Anahtar Kelimeler:

The Tiktok Experience and Everything Everywhere All At Once: A Brief Analysis Of Film Form
2023
Yazar:  
Özet:

The TikTok experience refers to a user’s interaction with the platform while scrolling through various videos. The user can change what they are viewing instantly on one screen much like a TV viewer, the only difference being that whatever is being watched is in the form of short videos made specifically for the platform. These videos vary in style and form and are made to be viewed within the platform itself. All the content that a user watches within the mobile application, in the end, forms a longer, theoretically never-ending, video that is sometimes completely unrelated but more often similar through shared jokes, memes, and visual filters. This way of producing and viewing short-form videos as a whole is reminiscent of the way Everything Everywhere All At Once feels to the audience which is no surprise as many other forms of media and artworks are inspired by internet short-form video platforms such as TikTok.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Intermedia International E-journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 655
2023 Impact/Etki : 0.4
Intermedia International E-journal