Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 11
Sera Domates Yetiştiriciliğinde Symbion VAM (Glomus fasciculatum) İnokulasyonunun Bitki Gelişimi, Verim ve Meyve Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
2014
Dergi:  
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, mikoriza inokulasyonunun sera domates yetiştiriciliğinde bitki gelişimi, verim ve meyve kalitesi üzerine etkisini belirlemek; mikoriza kaynağı olarak kullanılan Symbion VAM (ağırlıklı Glomus fasciculatum) preparatının farklı dozlardaki etkinliğini belirlemek amacı ile 2013 yılı sonbahar-kış döneminde Gaziler Köyü'nde (Kepez-Antalya) Agrobest Grup'a ait PE örtülü serada, topraklı yetiştiricilikte yürütülmüş; bitkisel materyal olarak Olgun F1 domates çeşidi kullanılmıştır. Deneme konularını Symbion VAM'ın üç dozu [önerilen doz (D, 1.0 kg da-1); önerilen dozun yarısı (D/2, 0.5 kg da-1) ve önerilen dozun iki katı (Dx2, 2.0 kg da-1)] ile Symbion VAM gübresiz (0 kg da-1) kontrol grubu oluşturmuştur. Denemede kullanılan Symbion VAM gübresi, bir kez, dikimden hemen önce fide dikim çukurlarına uygulanmış ve m2'de 2 bitki olacak şekilde 15 Ağustos 2013 tarihinde fide dikilmiştir. Üretim 07 Ocak 2014 tarihinde, bitkiler 7 salkımlı iken sonlandırılmıştır. Tesadüf parseli deneme deseni düzeninde 4 tekrarlı olarak yürütülen araştırmada bitki gelişimi, verim ve kalite değerleri belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlar; Symbion VAM inokulasyonu ile köklerde infekte olan mikoriza oranının arttığını, bu artışa paralel olarak bitki gelişimi ve toplam ve pazarlanabilir verimin arttığını, meyvede çap, kırmızı renk (a), pH ve vitamin C değeri artarken, titre edilebilir asitlik, elektriksel iletkenlik ve sertlik değerinin azaldığını göstermiştir. Kullanılan Symbion VAM dozu içerisinde en umutvar sonuçlar pazarlanabilir verimde kontrol uygulamasına göre sağladığı % 42.2'lik artış ile iki kat doz uygulamasından elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Determination of the impact of Symbion VAM (Glomus fasciculatum) in green tomato cultivation on plant development, productivity and fruit quality
2014
Yazar:  
Özet:

This study determines the impact of micrysis inculation on plant development, productivity and fruit quality in greenhouse tomato cultivation; the effect of Symbion VAM (weight Glomus fasciculatum) preparation used as a micrysis source in different doses is determined in the autumn-winter period of 2013 in the PE-covered greenhouse of the Agrobest Group (Kepez-Antalya) in agricultural cultivation; the variety of mature F1 tomatoes used as a plant material. The trial subjects were formed by Symbion VAM’s three doses [recommended dose (D, 1.0 kg to-1); half of the recommended dose (D/2, 0.5 kg to-1) and twice the recommended dose (Dx2, 2.0 kg to-1)] with Symbion VAM’s non-fertile control group (0 kg to-1). The Symbion VAM fertilizer used in the trial was once applied to the fide plant holes right before planting and planted on 15 August 2013 so that it will be 2 plants in m2. Production was terminated on January 7, 2014, while the plants were 7 empty. In the random parcel trial scheme, 4 repeated studies have determined plant development, efficiency and quality values. The results found that the rate of microsis infected in the roots by Symbion VAM inoculation increased, and that the growth in the plant development and the total and marketable yield increased, while the diameter, red color (a), pH and vitamin C in the fruit increased, the vibrable acidity, electrical conductivity and hardness increased. The most hopeful results in the used Symbion VAM dosage were obtained from the double dosage, with a 42.2% increase in marketable efficiency according to the control application.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 344
Atıf : 1.508
2023 Impact/Etki : 0.286
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi