Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 23
ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNİN MUHASEBE DERSİNE KARŞI TUTUMLARI VE BAŞARI DÜZEYİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK BİR UYGULAMA
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Üniversiteler; öğrencilerini ilgili meslek dallarında bilgilendirmek ve bu dallarda uzmanlaşmasına yardımcı olmak için uğraşmaktadırlar. Bu bakımdan üniversitelerin öğrencilerini iyi tanıması ve onların eğitimden beklentilerini değerlendirebilmesi önem taşımaktadır. Bu amaçla çalışmada ön lisans düzeyindeki öğrencilerin muhasebe dersine karşı tutumlarını ve bu tutumlarının başarı düzeyleri ile ilişkisi olup olmadığı araştırılmıştır. Araştırma için gerekli olan veriler anket yöntemi kullanılarak toplanmıştır. Elde edilen veriler SPSS 24.0 programı kullanılarak analiz edilmiştir. Verilerin çözümlenmesinde faktör analizi kullanılmıştır. Öğrencilerin muhasebe dersine karşı tutumları “lüzumsuz, lüzumlu, sıkıcı-anlamsız, yararlı ve zevkli-eğlenceli” olarak beş grupta toplanmıştır. Araştırma sonucunda, öğrencilerin genel akademik not ortalamaları ve muhasebe dersi not aralıkları ile muhasebe dersine karşı tutum ve algıları arasında anlamlı farklıklar bulgulanmıştır. Genel akademik not ortalamaları ve muhasebe dersi not aralığı yüksek olan öğrencilerin muhasebe dersine karşı tutumları olumlu (lüzumlu-yararlı-zevkli) olmuştur

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 2.042
Journal of Social and Humanities Sciences Research