Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
From Probiotics to Psychobiotics: A Focused Review
2021
Dergi:  
Journal of Gazi University Health Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Our microbiome consists of trillions of microorganisms. Probiotics are known to be favorable microorganisms (bacteria and yeast) to keep the gut healthy and other health effects. They have been shown to possess positive effects not only in digestion, but also on heart, brain, etc. Lately, many studies pointed out to promoting activities of probiotics in mental diseases through gut microbiota, which is so-called “psychobiome”. It is now clear that bacterial inhabitants of the intestines may impact neurons and the brain through some mechanisms. Consequently, psychobiotics have been described as a new class of probiotics. In the current mini review, the role of psychobiotics is scrutinized focusing on some neurological and mental diseases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Gazi University Health Sciences Institute

Dergi Türü :   other

Journal of Gazi University Health Sciences Institute