Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 8
İdiostil-Eleştirel Düşüncenin Gelişimi İçin Kurgusal Bir Metnin Analizinin Önemli Bir Yönü
2020
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Modern küresel bilgi teknolojisinin gelişimi, medya alanının genişlemesi ve işlevsel yük çağında, analitik ve eleştirel düşünme becerilerine duyulan ihtiyaç netleşmiştir. Zaman, bir kişiye yeni bilgileri analiz etmenin ve hızlı bir şekilde sonuç çıkarmanın, kişinin fikrini ve olaylara karşı ilkeli tutumunu ifade edebilmenin, manipüle edilen bilgilerin labirentlerindeki yolu anlamanın, yanlış ve doğru arasında ayrım yapmanın, bilgiyi filtrelemenin ve eleştirel olarak değerlendirmenin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, modern eğitim konseptinde bu becerilerin geliştirilmesi tercih edilir. Analitik ve eleştirel düşünme, yüksek düşünme becerileri olarak kabul edilir. Onları geliştirmenin en iyi yolu, ana amaçlarından ve sonuçlarından biri, metnin derin bir anlayışını ve içindeki alt metinlere erişimi geliştirmek olan edebiyatı öğretmektir; sanatsal metin, sonsuz bir düşünce derinliği, çeşitli yorumlar ve araştırmanın birçok yönü ile bunu gerçekten sağlar. Modern eğitim araştırmacılarının çabaları da bu hedefe ulaşmak için etkili yollar bulmayı amaçlamaktadır. İstenen sonucu elde etmek için hangi etkili öğretim stratejilerini kullanıyoruz? Edebiyat öğretimi sürecindeki temel sorunlar nelerdir? Sonucu daha iyi ve daha üretken hale getirmek için analitik ve eleştirel düşünmeyi geliştirmek için hangi yöntemler en iyisidir? Bunlar, doğru, etkili bir sonuç odaklı kavram geliştirmemize yardımcı olacak açık cevaplar olan güncel sorulardır. Bu makale, bu soruların cevaplarını aramaya dayanmaktadır. Kurgusal bir metnin analizinin önemli bir yönünü tartışıyor - idyosi ve etkili kullanımının yolları ve araçları; Avrupalı ve Gürcü araştırmacıların ve bilim adamlarının görüşlerinin, kavramlarının ve teorilerinin, internette yayınlanan pedagojik uygulama çalışmalarının ve kendi iş deneyimlerinin gözlemleme sonuçlarının, edebiyat öğretimi ile ilgilenenlere biraz yardımcı olacağını düşünüyoruz.

Anahtar Kelimeler:

An important direction of the analysis of a curious text for the development of ideostile-critical thinking
2020
Yazar:  
Özet:

The development of modern global information technology, the expansion of the media field and the age of functional burden, the need for analytical and critical thinking skills has become clear. Time has shown how important it is to analyze new information to a person and to quickly draw out results, to be able to express the person’s opinion and its principle attitude towards events, to understand the way manipulated information in the labyrinths, to distinguish between wrong and correct, to filter information and to critically evaluate. Therefore, the development of these skills in the modern education concept is preferable. Analytical and critical thinking is considered to be high thinking skills. The best way to develop them, one of its main objectives and results, is to teach literature, which is to develop a deep understanding of the text and access to the subtext in it; the artistic text, an infinite depth of thought, a variety of interpretations and many aspects of research really provides it. The efforts of modern educational researchers are also aimed at finding effective ways to this goal. What effective teaching strategies are we using to the desired result? What are the main problems in the literary teaching process? What methods are best to develop analytical and critical thinking to make the result better and more productive? These are current questions with clear answers that will help us develop a correct, effective result-focused concept. This article is based on searching for the answers to these questions. It discusses an important aspect of the analysis of a curricular text - the ways and tools of the idyosial and effective use; we think the opinions, concepts and theories of European and Georgian researchers and scientists, the pedagogical practice studies published on the internet and the observation results of their own business experiences will help somewhat those interested in the teaching of literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.214
2023 Impact/Etki : 0.121
International Journal of Languages Education and Teaching