Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
Çeşitlilik, Eşitlik Ve Umut: IDFA 2021
2022
Dergi:  
sinecine: Sinema Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya’nın önemli film festivallerinden biri olan Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali’nin 34’üncüsü 17-28 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Hem ulusal hem de uluslararası alanda belgesel kültürünü teşvik etmek adına 1988 yılında düzenlenmeye başlanan festival, günümüzde belgesel film sektöründe önemli bir yere sahiptir. Koronavirüs salgını nedeniyle bir önceki yıl büyük ölçüde çevrimiçi gerçekleşen festival, bu yıl sinema salonlarına dönerek filmleri seyircileriyle buluşturmayı hedeflemektedir. Film izleme deneyiminin değişmesi ve seyirciyle etkileşimin artması, festivaller için önemli bir boyutu oluşturmaktadır. Bununla birlikte değişen film çekim teknikleri ve beraberinde getirdiği farklı anlatım olanakları, festival programlanmasındaki değişimlerin bir başka boyutudur. Bu filmlerin görünür olabilmesi, seyirciye ulaşabilmesi festivallerin salt film gösterim yeri olmadıklarını kanıtlamak için de bir fırsattır. Çeşitlilik ve eşitlilik ilkelerini hedef koyarak 2017 yılından itibaren dönüşme giden Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali, festivalin sanat direktörlüğünden festivalin kapsamının genişletilmesine kadar bir dizi adımlar da atar. Festivalin bu yılki durumundan bilgilerin de yer alacağı yazıda, festivalin kısa tarihinden başlayarak, festivalin dönüşümü ve programlanmasından bahsedilerek festivalin hedeflediği ilkelerin ne kadarına ulaşılabildiği ve devamlılığının önemi ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Diversity, Equality and Hope: Idfa 2021
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










sinecine: Sinema Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

sinecine: Sinema Araştırmaları Dergisi