Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Özel Kolluk Kuvveti Olarak Belediye Zabıtası: Zabıtaların Temel Sorunlarının Isparta Ölçeğinde Nitel Bir Analizi
2018
Dergi:  
Uluslararası Yönetim Akademisi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kentlerde yaşayan nüfusun çeşitli kentsel ihtiyaçlarının karşılanması, yaşam kalitesinin arttırılması ve sürdürülmesi, temel hak ve hürriyetlerin korunarak toplumun refah ve düzeninin sağlanması yerel yönetimlerin temel görevleridir. Bu açıdan halkafazla hizmeti sunmak ile yükümlü yerel yönetim birimi olan belediyelerin sunduğu hizmetler de büyük önem arz etmektedir. Belediyeler yerel halkın ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü tüzel kişiler olarak, halkın sağlık, esenlik ve refahını sağlama, genel güvenlik hizmetleri dışındaki alanlarda asayiş temini, yerleşim yerinin düzenini koruma ve sürdürme gibi görevlere haizdir ve bu görevlerin önemli bir kısmını belediye zabıtası aracılığı ile yürütmektedir. Özel kolluk gücü statüsünde görev yapan belediye zabıtası, belediye tarafından yerine getirileceği belirtilip de mahiyeti itibariyle belediyenin mevcut diğer birimlerini ilgilendirmeyen görevleri de yerine getirmektedir. 5393 sayılı Belediye Kanununun 51’inci maddesine dayanılarak hazırlanan ve 2007 yılında yürürlüğe giren 26490 sayılı Belediye Zabıtası Yönetmeliği çerçevesinde belediye zabıtasına oldukça fazla görev ve sorumluluk yüklenmiştir. Yönetmelik incelendiğinde belediyenin düzeni esenliği, imar, sağlık, trafik ve yardımlar ile alakalı ve bu konularda uzmanlık gerektiren 51 adet görevin belediye zabıtasına verildiği görülmektedir. Geniş bir görev ve sorumluluk yelpazesi olan belediye zabıtaları, her meslek grubu gibi çeşitli sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sorunlar görevlerin yerine getirildiği sırada yaşanan sorunlar olmakla birlikte, mevzuat kaynaklı, özlük haklarıyla ilgili, mali, toplumsal, yönetsel, örgütsel, siyasal, personel veya sağlık temelli de olabilmektedir. Belediyelerin hizmet sunumunda ön planda olan birimlerinden zabıtaların yaşadığı sıkıntılar, Isparta Belediyesi Zabıtası özelinde bu çalışmanın temel konusunu oluşturmaktadır. Çalışmada belediye zabıtalarının tanım ve tarihsel gelişimi ile mevzuatta ve uygulamada ki yeri, Isparta Belediyesinde görev yapan zabıtaların genel nitelikleri ve yaşadıkları mesleki sıkıntılar incelenmiş, çalışma çerçevesinde zabıta personeliyle görüşmeler gerçekleştirilmiş ve öneriler sıralanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Uluslararası Yönetim Akademisi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Yönetim Akademisi Dergisi