Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Yaşar ŞİMŞEK, Türkler ve Kur’an, İstanbul, Selenge, 2021
2021
Dergi:  
Türkbilig
Yazar:  
Özet:

Bir milletin kimliğini, dünyayı somut ve soyut anlamda algılayışını, dolayısıyla meselelere bakış açısını ve bu bakış açısı sebebiyle verdikleri tepkileri belirleyen en önemli etkenlerden biri dildir. Dil ve zihniyet genel itibariyle çift yönlü olarak birbirini etkileyen bir özelliğe sahiptir. Zihindeki bir değişim dili etkilediği gibi zaman içerisinde dildeki farklılaşmalar da algılayışı etkilemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Life, Turks and the Qur'an, Istanbul, Selenge, 2021
2021
Dergi:  
Türkbilig
Yazar:  
Özet:

The language is one of the most important factors that determine the identity of a nation, the perception of the world in a concrete and abstract sense, and therefore the point of view of the issues and the reactions they give in this point of view. Language and mentality in general have a characteristic that influences each other in a bilateral way. As a change in the mind affects the language over time, the differences in the language affects the perception.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
Türkbilig
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Türkbilig

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 2.583
2023 Impact/Etki : 0.014
Türkbilig