Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Davranışsal Çalışma Ekonomisi Alanında Güncel Gelişmeler
2021
Dergi:  
SGD-Sosyal Güvenlik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Davranışsal ekonomi, özellikle ana akım neo-klasik ekonomi teorisinin yeterince ele almadığı birey davranışlarının özellikleri ile ilişkisini açıklamak amacıyla standart ekonomi sistemini daha geniş bir perspektiften ele almaya işçi bir alan haline gelmiştir. Gözlem ve deneylere dayanarak gerçekleştirilen araştırmalar, sınırlı rasyonellik çerçevesinde birey davranışlarını irdelemeyi esas almaktadır. Davranışsal ekonomi, ekonomik aktörlerin karmaşık ve kısıtlı birey özelliklerini yansıtan piyasaları inceleyen bir alandır. İnsanın davranışsal etkileşimleri, işgücü piyasalarına da yansıdığı için davranışsal ekonomi, çalışma ekonomisi ile ilgili alanlarda yeni ve önemli kanıtlar sunmaktadır. Bu çalışmada davranışsal ekonominin önemli çalışma alanları arasında yer alan sosyal tercihlerin rolü kapsamında hakkaniyet ve karşılıklı ödün ilkesi temelinde ele alınan hediye değişimi teorisi ile ilgili alan çalışmaları değerlendirilmiştir. Çalışma ekonomisinin içeriğini oluşturan konuların davranışsal temellere dayandığı, sürekli etkileşimlerin ortaya çıkmasında hakkaniyet unsurunun önemli rol oynadığı, insanların kazanmak yerine ellerindekini kaybetmemeyi önemsedikleri, işçilerin yüksek ücret almaları durumunda çabalarında artış olduğu çalışmamızda elde edilen bazı bulgular arasında yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Current developments in behavioral work economy
2021
Yazar:  
Özet:

Behavioral economics has become a working field to deal with the standard economic system from a wider perspective in order to explain the relationship with the characteristics of individual behaviors, in particular the mainstream neo-classic economics theory has not addressed sufficiently. Research based on observations and experiments is based on the evaluation of individual behaviors within a limited rationality framework. Behavioral economy is a field that studies markets that reflect the complex and limited individual characteristics of economic actors. As human behavioral interactions reflect the labour markets, behavioral economy provides new and important evidence in the fields related to the labour economy. In this study, the role of social preferences among the important fields of the behavioral economy has been evaluated in the field studies related to the theory of gift exchange, which is discussed on the basis of the principle of fairness and mutual commitment. The issues that make up the contents of the labour economy are based on the behavioral bases, the element of justice plays an important role in the emergence of continuous interactions, the people care not to lose what they have in their hands instead of earning, and some findings in our study that workers are increasing in their efforts in case they receive high wages.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SGD-Sosyal Güvenlik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 265
Atıf : 2.035
SGD-Sosyal Güvenlik Dergisi