Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
Sınıf Öğretmenlerinin Öğrencilerin Matematik Ödevlerine Verdikleri Geri Bildirimlerin İncelenmesi
2021
Dergi:  
International Journal of Educational Studies in Mathematics
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, sınıf öğretmenlerinin öğrencilerin matematik ödevlerine verdikleri yazılı geri bildirimleri incelemek ve kullandıkları geri bildirimlerin öğrenci düzeyine göre nasıl farklılaştığını ortaya koymaktır. Araştırma nitel bir yaklaşımla yürütülmüş ve olgu bilim deseni kullanılmıştır. Çalışmanın katılımcıları Manisa ili merkezinde farklı devlet okullarında görev yapan 24 sınıf öğretmeninden oluşmaktadır. Çalışmanın verileri doküman analizi tekniğiyle toplanmıştır. Öğretmenlerin öğrencilerin matematik ödevlerine verdikleri geri bildirimleri incelemek için aynı matematik ödevine üç farklı başarı düzeyindeki öğrencinin vermiş olduğu yanıtlar kullanılmıştır. Araştırmanın verilerini oluşturan dokümanlar öğretmenlerin yazılı geri bildirim vermiş oldukları öğrenci ödevleridir. Öğretmenlerin öğrencilerin matematik ödevlerine verdikleri yazılı geri bildirimlerin sınıflandırılması amacıyla nitel veri analizi tekniklerinden betimsel analiz kullanılmıştır. Öğretmenlerin öğrencilerin matematik ödevlerine verdikleri geri bildirimler incelendiğinde öğretmenlerin %60 oranında değerlendirici geribildirimi tercih ettikleri anlaşılmaktadır. Bunun yanında yaklaşık olarak yarısının «Pozitif değerlendirmeci geribildirim», üçte birinin ise «Gelişmeyle ilgili betimleyici geribildirim» verdiği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Feedback That Elementary School Teachers Given On Students' Mathematics Homework
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the written feedback given by the elementary school teachers to the students' mathematics homework and to reveal how the feedback they use differs according to the student's level. The research was carried out with a qualitative approach and a phenomenological design was used. The participants of the study consisted of 24 elementary school teachers working in different public schools in the city center of Manisa. The data of the study were collected by document analysis technique. In order to examine the feedback given by the teachers to the students' mathematics homework, the answers of three different achievement levels to the same mathematics homework were used. The documents that make up the data of the research are the student homeworks that the teachers gave written feedback. Descriptive analysis, one of the qualitative data analysis techniques, was used to classify the written feedback given by the teachers to the students' mathematics homeworks. When the feedback given by the teachers to the students' mathematics homework is examined, it is understood that the teachers prefer evaluative feedback at the rate of 60%. In addition, it is seen that approximately half of them give "Positive evaluative feedback" and one third of them give "Descriptive feedback about development".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal of Educational Studies in Mathematics

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 130
Atıf : 288
2023 Impact/Etki : 0.212
International Journal of Educational Studies in Mathematics