Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 79
 İndirme 20
Türkiye'de Topluma Hizmet Uygulamaları Konulu Çalışmalar Üzerine Bir İnceleme
2020
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZ Bu çalışmanın amacı Türkiye’de topluma hizmet uygulamaları konulu makalelerin tespit edilmesi ve bu makalelerin analiz edilmesidir. Çalışma kapsamında internet ortamında yapılan tarama ile Google Akademik, TR Dizin ve SOBIAD üzerinden topluma hizmet uygulamaları konulu çalışmaların tam metinine ulaşılmıştır. Bu çalışmanın örneklemini 2009-2019 yılları arasında topluma hizmet uygulamaları alanında farklı dergilerde yayımlanmış 55 makale oluşturmaktadır. Nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi yöntemi ile incelenen makaleler yayınlandıkları yıla, örneklem/çalışma grubuna, araştırma yöntemine, araştırma desenine ve alanlarına göre sınıflandırılmışlardır. Alanyazın incelemesi sonucunda ulaşılan makalelerin çoğunlukla nitel araştırma yöntemlerine başvurarak hazırlandığı görülmüştür. Araştırma desenlerinde ise çeşitlilik olmakla birlikte en fazla başvurulan yöntem tarama modelidir. Bunun yanı sıra topluma hizmet uygulamaları konulu makalelerin en fazla yazıldığı yıl 2011, 2012 ve 2014 yılları olmuştur. Örneklem/çalışma grubu dağılımına baktığımızda ise öğretmen adaylarıyla yapılan çalışmalar sayıca fazladır. Topluma hizmet uygulamaları konulu makaleler farklı alanlarla bağlantı kurularak hazırlanmıştır. Bu bağlantı en fazla sosyal bilgiler öğretmenliği ve sınıf öğretmenliği alanları ile kurulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A review of the Social Services Applications in Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to identify and analyze articles on social services practices in Turkey. The study has been carried out in the Internet environment with the full text of the studies on the application of social services through Google Academic, TR Dizin and SOBIAD. The examples of this study consist of 55 articles published in different journals in the field of social services practices between 2009-2019. Articles studied from the quality research methods through the document review method have been classified by year, sample/work group, research method, research pattern and fields. The results of the field study found that the articles obtained were mostly prepared using qualitative research methods. In research patterns, however, the most applied method is the scan model. In addition, the year in which the most articles on social services practices were written was the 2011, 2012 and 2014 years. When we look at the distribution of examples/work groups, the work done with the teacher candidates is much more. Articles on the application of social services are prepared by linking to different fields. This connection is established with the most social information teaching and class teaching areas.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 563
Atıf : 2.565
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi