Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
Süperkritik Brayton Çevriminin Termodinamik Analizi
2021
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gaz türbini çevrimlerinde, son on yılda yapılan çalışmalarda önemli gelişmeler görülmektedir. Bununla birlikte çevrimin verimini attırabilmek için farklı uygulamalar üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmada, ayrı ayrı CO 2 (karbondioksit veya R744) ve hava akışkanlı süperkritik Brayton çevrimlerinin termodinamik analizi yapılmıştır. Süperkritik koşullarda çalışan çevrim ekipmanlarının farklı çevrim parametrelerinde enerji ekserji verimliliği ve net gücü alınarak, türbin giriş sıcaklık ve basıncının etkileri, kompresör basınç oranı ve kompresör verimlerinin performans üzerine etkileri incelenmiştir. Analiz çalışması bir bilgisayar yazılımı (Engineering Equation Solver-EES) ile çözümlenmiştir. Güç çevrimlerindeki verim artışına, süperkritik CO 2 (S-CO 2) türbinlerinin etkisi değerlendirilmiş ve enerji sektöründeki geleceği tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Thermodynamic Analysis Of A Supercritical Brayton Cycle
2021
Yazar:  
Özet:

Enormous strides have been made on gas turbine cycles in recent years. In addition, different practices of studies are being carried on in order to increase the cycle efficiency. In this study, CO 2 (carbon dioxide or R744) and thermo dynamic analysis of supercritical Brayton cycles having air flow fluidity have separately been studied. Cyclical equipment working in supercritical conditions and its energy exergy performance at different cycles of parameters, and turbine inlet temperature and the effects of pressure, and compressor pressure ratio, and compressor efficiency on performance are surveyed examined. Analyze work is sorted out through a computer software (Engineering Equation Solver-EES).Supercritical CO 2 (S-CO 2) turbine effects on efficiency increase in power conversions are evaluated and its future in the energy sector is discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 407
Atıf : 1.443
2023 Impact/Etki : 0.161
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi