Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 3
Nevşehir (Kavak) Yöresi Vişne Renkli İgnimbiritin Duvar Kaplamasında Kullanılabilirliğinin Araştırılması
2022
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Farklı renklerdeki doğal taşların dekoratif görüntüsü ve bazı fiziksel özelliklerinden dolayı son yıllarda inşaat sektöründe kullanımı gittikçe artmaktadır. Gelişen taş işleme teknolojisiyle birlikte doğal taşlar özellikle duvar kaplama malzemesi kullanılmaktadır. Bu doğal taşlar arasında en yaygın kullanılanlardan birisi de ignimbiritlerdir. Bu çalışmada Nevşehir (Kavak) yöresinden temin edilen vişne renkli ignimbirit taşının teknik özellikleri araştırılmıştır. İgnimbirit örnekleri üzerinde TS EN 1469 ve TS 699 standartlarında önerilen fiziksel özelliklerinden porozitesi, yoğunluğu ve farklı etkiler altındaki su emme özellikleri incelenmiştir. Mekanik özelliklerinden ise basınç, eğilme ve dolaylı çekme dayanımları, nokta yükleme ve saplama deliğinde kırılma yükü özellikleri belirlenmiştir. Araştırma sonucunda elde edilen verilere göre ignimbiritlerin fiziksel özellikleri bakımından gözenekli bir yapıya sahip olup su emme kapasitesinin yüksek olduğu belirlenmiştir. Mekanik özeliklerinden eğilme dayanımı 11,9 MPa iken ortalama kırılma yükü 1180 N bulunmuştur. Bu özelikler TS EN 1469’da belirtilen doğal taş kaplama plâkalarında aranan ölçütleri karşılayamadığı ve bu nedenle inşaat sektöründe kaplama taşı olarak kullanımının uygun olmadığı değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Usability Of Nevsehir (kavak) Region Cherry Colored Ignimbrite In Wall Facing
2022
Yazar:  
Özet:

Due to the decorative appearance and some physical properties of natural stones in different colors, their use in the construction industry has been increasing in recent years. With the developing stone processing technology, natural stones are used, especially wall covering material.One of the most widely used among these natural stones is ignimbrite. In this study, the technical properties of the cherry colored ignimbrite stone obtained from Nevşehir (Kavak) region were investigated. The porosity, density and water absorption properties under different effects, which are among the physical properties recommended in TS EN 1469 and TS 699 standards, were examined on the ignimbrite samples. Among the mechanical properties, compressive, bending and indirect tensile strengths, point loading and breaking load at the anchor hole were determined. According to the data obtained as a result of the research, it was determined that ignimbrites have a porous structure and have a high water absorption capacity. Among its mechanical properties, the bending strength was 11.9 MPa and the average breaking load was 1180 N. These features are not suitable for use because they cannot meet the criteria sought in natural stone covering plates specified in TS EN 1469.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.729
Atıf : 5.109
2023 Impact/Etki : 0.223
Quarter
Mühendislik Temel Alanı
Q1
19/114

Politeknik Dergisi