Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 71
 İndirme 2
Afganistan Emirî Şir Ali Han’ın Modernleşme Çabaları
2017
Dergi:  
Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Afganistan Emiri Şir Ali Han’ın modernleşme çabalarını ele alınmıştır. Emir Şir Ali Han Mart 1869, Hindistan Genel Valisi Lord Lawrence’ın davetini kabul etmiş, 1869’da Hindistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Emir Şir Ali Han’ın Hindistan ziyareti, onun Afgan krallığının içinde bulunduğu durumu görmesi bakımından son derece önemliydi. Çünkü Hindistan’daki askeri ve iktisadi gelişmeleri gördükten sonra, İngiltere ve Rusya gibi iki büyük güç tarafından çevrilmiş ülkesinin ne kadar geri kalmış olduğunu anlamasını sağlamıştı. Hindistan ziyaretinden dönen Emir Şir Ali Han, seleflerinin geleneksel aşiret birlikleri ile müttefik güçlerden temin ettiği orduların, modern bir devlet için yeterli olmadığını görmüş ve askeri düzenin değiştirilmesi hususunda bir dizi reformlara başlamak yönünde kararlar almıştı. Emir Şir Ali Han’ın askeri reformlara ilaveten, geri kalmış ülkesini geliştirmek ve güçlendirmek için idari, iktisadi ve sosyal alanlarda da modernleşme hareketini başlatmıştı. Emir Şir Ali Han, birçok ilke imza atarak Afganistan tarihinde yeni bir dönemi başlatmıştır.

Anahtar Kelimeler:

2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 166
Atıf : 199
2023 Impact/Etki : 0.049
Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi