User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 17
 Downloands 3
Arıcılık Faaliyetleri II. Arıcılık Faaliyetlerinin Yetiştirici Tercihleri, Üretim Nitelikleri ve Arı Hastalıkları Kapsamında Değerlendirilmesi
2017
Journal:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu araştırma, bakım, besleme, yetiştirme ve üretim faaliyetleri ile hastalıklar kapsamında Malatya ili arı yetiştiriciliğinin mevcut durumunu değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla Arıcılık Kayıt Sistemi’ne (AKS) kayıtlı işletmelerden tesadüfi örnekleme metodu kullanılarak seçilen 149 adet arıcılık işletmesinin sahibine yüz yüze anket uygulanmıştır. Yapılan çalışmada, yetiştiricilerin %83,7’sinin Standart Langstroth  tip kovan kullandıkları, %15,4’ünün bal dışında arı ürünü ürettikleri, %57,0’sinin 2 yılda bir ana arı değiştirdikleri ve %83,9’nun ana arıyı üretmeyip satın aldıkları tespit edilmiştir. Araştırmada, yetiştiricilerin %80,5’inin Kafkas melezi arı kullandıkları ve %79,2’sinin de basit seleksiyon uygulaması yapmadıkları belirlenmiştir. Araştırmada, yetiştiricilerin %80,5 oranında  Kafkas melezi arı kullandıkları ve %79,2 oranında basit seleksiyon yapmadıkları belirlenmiştir. Mevcut çalışmada, şurup yapımında %97,3 oranında sakkaroz kullanıldığı, en fazla görülen arı hastalığının varroosis (%47,7) olduğu, işletmelerde %69,1 oranında kayıt tutulmadığı, yetiştiricilerin %90,5’inin gezginci arıcılık yaptığı ve %35,2’sinin kendisini arıcılık bilgi ve pratiği bakımından yeterli düzeyde görmediği saptanmıştır. Malatya İlinde arıcılığın daha üst seviyelere getirilebilmesi için; verimli ve yöreye uyumlu ırkların kullanması, ana arı üretilmesine önem verilmesi, işletme kayıtlarının tutulması, bal dışındaki diğer arı ürünlerinin üretilmesinin teşvik edilmesi, hastalıklarla yoğun biçimde mücadele edilmesi ve  arıcılara yönelik kurs, eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının daha fazla yapılması gerekmektedir. 

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 812
Cite : 3.818
2023 Impact : 0.536
Quarter
Basic Field of Agriculture, Forestry and Fisheries
Q1
3/73

Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi