Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Zonguldak İlinde Orman Zararlıları ile Biyolojik Mücadelede Parazitoid Böcek Pimpla turionellae’nın Kullanılması
2017
Dergi:  
Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hymenopter endoparazitoid bir tür olan Pimpla turionellae L . Hymenoptera: Ichneumonidae büyük bal mumu güvesi Galleria mellonella L.’nın de dahil olduğu bir çok lepidopter türün parazitoitidir. Yumurtalarını bu böceklerin puplarının içine bırakırlar. Yumurtalar gelişip açıldıktan sonra serbest kalan larvalar konak pupların hemolenfi ve dokuları ile beslenerek konakları öldürmektedir. Böylece bu böcekler zararlı böceklerle biyolojik mücadele programlarında önemli bir role sahiptir. Bu nedenle parasitoid P. turionellae’nın kitlesel olarak üretimi tarımsal ürünler kadar Zonguldak’taki orman ağaçlarının meyve ağaçları ve endüstriyel öneme sahip ağaçlar zararlılardan korunması için oldukça önemlidir. Bu parazitoidin doğal konak G. mellonella’nin pupları kulanılarak laboratuvar şartlarında ve kimyasal yapısı bilinen sentetik besinler ile laboratuvar şartlarında kitle üretimi yapılmaktadır. P. turionellae laboratuvarda kitle halinde üretilerek gerektiği zaman zararlı böceklerin yoğun olduğu ormanlık alanlara bırakılarak ağaçların zararlılardan korunması sağalanabilir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 461
Atıf : 904
2023 Impact/Etki : 0.042
Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi