Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 20
 İndirme 2
YATAY TOPRAK KAYNAKLI ISI POMPASI SİSTEMİNİN SİVAS ŞARTLARINDA PERFORMANS ANALİZİ
2019
Dergi:  
Journal of Scientific Reports-A
Yazar:  
Özet:

Ülkemizde iklimlendirme için harcanan enerji toplam tüketimin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Bu durum göz önüne alındığında iklimlendirme için daha verimli sistemlerin veya yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması son derece önemlidir. Kaynak olarak doğadaki enerjiyi kullanan ısı pompası sistemleri bu sistemlerden biridir. Bu çalışmada, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde bulunan enerji evine kurulan yatay toprak kaynaklı ısı pompası (TKIP) sisteminin performansı araştırılmıştır. 2,5 m derinliğe yerleştirilen toprak ısı değiştiricisi 4 hattan oluşturulmuş ve toplam uzunluğu 370 m’dir. Deneyler sonucunda farklı derinliklerde toprak sıcaklıklarının değişimi, iç ve dış ortam sıcaklıklarının değişimi ile ısı pompasının ve sistemin performans katsayılarının değişimi elde edilmiştir. Isı pompasının ve sistemin performans katsayıları (COPIP ve COPS) sırasıyla 1,96 – 2,3 ve 1,7 – 1,99 değerleri arasında elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

YATAY Earth Source ISI POMPASI SYSTEM'S PERFORMANCE ANALYSIS IN SIVAS CONDITION
2019
Yazar:  
Özet:

The energy spent on air conditioning in our country accounts for a significant part of the total consumption. Having this in mind, the use of more efficient systems or renewable energy sources for air conditioning is extremely important. The heat pump systems that use energy in nature as a source are one of these systems. In this study, the performance of the horizontal soil source heat pump (TKIP) system installed in the energy house located in the Sivas Republic University campus was studied. The soil heat exchanger, placed in a depth of 2.5 m, is formed from 4 lines and its total length is 370 m. The results of the experiments were the change of soil temperatures in different depths, the change of internal and external environment temperatures, the change of heat pump and the performance ratio of the system. The performance ratings of the heat pump and the system (COPIP and COPS) are obtained between the values of 1.96 - 2.3 and 1.7 - 1.99 respectively.

Anahtar Kelimeler:

Performance Analysis Of Horizontal Ground Source Heat Pump System In Sivas
2019
Yazar:  
Özet:

The energy consumed for air conditioning constitutes a significant part of total consumption in our country. Given this situation, it is crucial to use more efficient systems or renewable energy sources for air conditioning. Heat pump applications, which are one of these systems using natural energy as a source. In this study, the performance of the horizontal ground source heat pump system (GSHP) installed in the energy house at the Sivas Cumhuriyet University campus was investigated. The underground heat exchanger that was placed at a depth of 2,5 m had 4 lines and a total length of 370 m. As a result of the experiments, the variation of the soil temperature at different depths, the change of the indoor and outdoor temperatures and the change of the heat pump and system performance coefficients were obtained. The performance coefficients of the heat pump and the system (COPHP and COPSYS) were obtained between 1,96 – 2,3 and 1,7 – 1,99 respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Journal of Scientific Reports-A

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 764
Atıf : 1.287
2023 Impact/Etki : 0.117
Journal of Scientific Reports-A