Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 21
 İndirme 3
Water regime affects soil N2O emission and tomato yield grown under different types of fertilisers
2018
Dergi:  
Italian Journal of Agronomy
Yazar:  
Özet:

ants were subjected to three fertilisation treatments (M: mineral fertiliser; DMPP: mineral fertiliser + 3,4- dimethylpyrazole phosphate; OM: NKP + organic animal manure) in combination with two water regimes (100% and 50% evapotranspiration). Plant biomass, fruit production, nitrogen use efficiency (NUE) and N uptake, maximal PSII photochemical efficiency, Fv/Fm and cumulative soil N2O emission were determined. Well-watered OM plants showed higher values of biomass, fruit production, NUE and N uptake than M and DMPP plants; cumulative N2O fluxes were lower in DMPP plots than in M and OM plots. The reduced water supply determined a drop in crop biomass, fruit production, NUE and N uptake, and cumulative N2O fluxes in M and OM treatments that were higher in OM plots, whereas it determined a significant rise in cumulative N2O fluxes in DMPP plots that was lower in absolute term compared to M and OM plots recorded under well-water irrigation. It can be concluded that DMPP added-fertiliser has a good performance in semiarid environment resulting a better nitrogen source compared to conventional and organo-mineral fertilisers under reduced water supply, able to preserve crop yield and to determine soil N2O emissions (as expressed in CO2 eq) not dangerous for global environment.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Italian Journal of Agronomy

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 410
Atıf : 185
2023 Impact/Etki : 0.063
Italian Journal of Agronomy