Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
TRIZ Yaklaşımı Kullanılarak Yeni Bir Aydınlatma Elemanı Tasarımı
2020
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji
Yazar:  
Özet:

İç mimari tasarımların gereklerinin başrollerinden birisi de mekân aydınlatmasıdır.  Doğru tasarlanmış bir aydınlatma ile mekânların ergonomik kullanımı mümkün kılınmaktadır. Mekanda kurgulanmak istenen konsept, kullanım amacı ve fonksiyonellik doğru aydınlatma tasarımı ve kullanımıyla gerçekleşebilmektedir. Son yıllarda popüler olan kişiselleşmiş tasarımlar, aydınlatma sektöründe de önemli bir kriter olarak yerini almaktadır. Bu çalışma kapsamında, ortak yaşam alanını kullanan bireylerin, aynı anda farklı şiddette ışığa ihtiyaç duyabileceği öngörülerek yeni bir aydınlatma elemanı TRIZ metodolojisinden faydalanılarak tasarlanmıştır. Aynı mekânda hem aydınlık hem de loş ışık olmasının istenmesi, TRIZ metodolojisine göre bir fiziksel çelişki örneğidir ve bu problem, zamanda ve mekanda ayırma yöntemlerinin prensipleri ile çözülmüştür. Tasarlanan yeni aydınlatma elemanı ile yurt ve otel gibi paylaşımlı alanlarda, kişilerin farklı ihtiyaçlarına çözüm olabilecek ayarlanabilen ışık seviyeleri ve odak noktaları sağlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Design a new lighting element using the TRIZ approach
2020
Yazar:  
Özet:

One of the main roles of the needs of interior architecture design is the lighting of the space.  A properly designed lighting enables the ergonomic use of the spaces. The desired concept, purpose and functionality to be installed in the space can be achieved with the proper design and use of lighting. Personalized designs, which have been popular in recent years, are also a major criterion in the lighting industry. This study is designed by taking advantage of a new lighting element TRIZ methodology, predicting that individuals who use the common living space may need light at a different intensity at the same time. The demand for both light and loose light in the same place is an example of physical contradiction according to the TRIZ methodology and this problem is solved by the principles of methods of separation in time and space. With the new design of the lighting element, in shared areas such as home and hotel, adjustable levels of light and focus points are provided that can be addressed to different needs of individuals.

Anahtar Kelimeler:

Design Of A New Lighting Unit Using Triz Approach
2020
Yazar:  
Özet:

One of the leading roles of interior design is the lighting of the place. Ergonomically designed spaces are made possible by a properly designed lighting. The concept, purpose and functionality that can be designed in the space can be realized by using the right lighting design and usage. Personalized designs, which are popular in recent years, are also an important criterion in the lighting sector. Within the scope of this study, it has been designed by using a new lighting element TRIZ methodology foreseeing that individuals using common living space may need different intensity light at the same time. It is an example of a physical contradiction according to the TRIZ methodology, which is solved by the principles of separation methods in time and space. With the new lighting element designed, adjustable light levels and focal points are provided in shared areas such as dormitory and hotel, which can be solved for different needs of people.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 690
Atıf : 1.540
2023 Impact/Etki : 0.057
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji